Kamskjell med beurre blanc

Dette er en fantastisk forrett, jeg elsker å servere den når vi har gjester.

Ingredienser 4 personer:

  • 8 store ferske kamskjell - renset slik at du bare har det hvite
  • 4 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1/2 ts sorte pepperkorn
  • 200 gram normalsaltet smør
  • Litt smør til å steke kamskjellene i
  • Evt litt salt, smak til på slutten

Tørk kamskjellene og legg dem til siden

Skrell og finhakk sjalottløken, og ha den i en kasserolle. Tilsett hvitvin, eddik og hel sort pepper. La det småkoke til kun 1/4 av vesken er igjen.

Del opp 200 gram kaldt smør i cm store terninger. Trekk kasserollen til side og visp inn terningene en etter en. Sausen skal IKKE tilbake på varmen.

Smak evt til med salt og sil sausen.

Smelt smør i en stor panne, når smøret bruser steker du kamskjellene på hver side til de har fått farge. IKKE stek for lenge, da blir det gummiskjell. Server skjellene sammen med den nydelige sausen og evt litt urter.

Nyt!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt