Kylling med urtesaus og grønnsaker

Enkelt godt og veldig sunt!

Nå er det sommer og da har jeg lyst til å spise lett og fresht! I går laget jeg masse grønnsaker i ovnen som jeg serverte sammen med grillet kylling og en kald urtesaus.

Ingredienser nok til 4 personer:

  • 2 store økologiske kyllingbryst, eller 4 vanlige
  • 1 beger creme fraice
  • Saften av 1/2 sitron
  • Forskjellige urter, jeg brukte timian, bladpersille og basilikum
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Til grønnsakspannen brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, det var:

  • 1/2 pakke padron (små grønne paprika)
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke Cherry tomater
  • 1 søtpotet
  • 1 rødbete
  • 1 gul løk 
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Skrell og kutt alle grønnsakene i ca like store biter, behold paprikaen og tomatene hele. Hell over litt olivenolje og salt og stek kyllingen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Pensle kyllingbrystene med litt olje, krydre dem med salt og pepper og grill til de er gjennomstekte. 

Hakk urtene fint og bland dem med en beger creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

IMG_6415.JPG

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt