Asparges med skagenrøre

Dette er en deilig forrett dersom du skal ha gjester eller bare vil lage litt ekstra god middag i helgen. Oppskriften på skagensalaten har jeg fått av min gode venninne Stina, og den er supergod!

Ingredienser 4 personer:

  • 1 bunt grønne asparges
  • 1 boks krepsehaler
  • 200 gram ferske (eller frosne reker)
  • 1 boks løyrom eller rogn
  • 1/2 rødløk
  • 3 ss creme fraiche
  • 2 ss majones
  • Saft fra 1/2 sitron

Sil vannet av krepsehalene og ha dem i en stor bolle. Rens rekene og ha dem i samme bollen. Finhakk rødløken og ha det også i bollen. Rør inn løyrom, creme fraiche og majones. Smak til med sitronsaft. Knekk av nederste del på aspargesen. Ha den i en gryte med kokende vann og kok i 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann eller legg den i en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Legg asparges på fire fat og en stor skje skagenrøre over aspargesen. Server umiddelbart.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt