Bløtkake!

Nå er vi på fjellet, og det er så deilig! I helgen har mannen min bursdag og da skal jeg bake bløtkake, for det er hans favoritt. Jeg varierer toppingen etter sesong, nå som vi er på fjellet kommer jeg til å pynte med blåbær og multer om vi finner det, men inni kaken må det alltid være bringebærkrem, for det elsker Bjarne.

Oppskriften på sukkerbrødet har jeg fått av tante Lina på Senja :-)

Ingredienser sukkerbrød:

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Tilbehør:

  • 2 pakker kremfløte
  • 1 kurv ferske bringebær
  • 4 ss sukker
  • Pynt oppå kaken kan være jordbær, bringebær, blåbær, multer, kiwi, pasjonsfrukt etc

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett mel, potetmel og bakepulver og rør til du har en jevn røre. Ha bakepapir i en springform og smør kantene med litt smør. Hell kakerøren i formen og stek på 200 grader i 25 - 30 minutter - følg med, alle ovner er forskjellige.

La kaken hvile litt i formen etter at du har tatt den ut, og avkjøl den så på rist.

Del kaken i to og legg den nederste delen på et kakefat. Dynk kaken med litt melk. Visp den ene pakken med fløte og 2 ss sukker, når fløten har blitt krem blander du den forsiktig sammen med bringebærene. Legg bringebærkremen inni kaken, og legg den øverste delen på kaken. Hit kan du forberede i forkant.

Rett før servering pisker du den andre kremfløten til krem sammen med 2 ss sukker, og så kler du kaken med krem. Pynt med frukt og/eller bær.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt