Fransk eplekake med eplemos

Hvis du er slik som meg, som sanker, sylter og safter om sommeren og høsten har du sikkert fryseren full av hjemmelaget eplemos. Hvis du ikke har eplemos i fryseren kan du lage selv av epler du finner i butikken nå, eller kjøpe et glass. Denne kaken er så saftig og god!

Ingredienser:

  • 175 gram mykt smør
  • 175 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 gram hvetemel
  • 1 klype salt
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl eplemos (evt 50% eplemos og 50% rabarbrasyltetøy)

Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det blir romtemperert. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn salt, bakepulver og mel litt av gangen. Bland forsiktig inn eplemosen.

Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir og smør kantene med litt mykt smør. Ha kaken over i formen (ca 20 cm form) og stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca 45 minutter. Om kaken virker veldig bløt når du tar den ut stek den 10 - 15 minutter til. Kaken smaker fantastisk med krem eller is til.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt