Flerkorn rundstykker

Disse er supre å bake på en søndag, servere noen til en deilig gryterett og putte resten i fryseren for å sende med i matpakken.

Ingredienser:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl rugmel
  • 3 dl grovt mel
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl siktet speltmel
  • Til å strø over: havregryn, sesamfrø og solsikkefrø

Ha gjæren i en bolle, ha på salt, sukker og olivenolje og hell på vannet. Vent 5 minutter med å røre gjæren inn i vannet. Hell på melet og elt deigen sammen. Elt deigen i ca 5 minutter, til den er elastisk. La deigen heve under håndkle i 30 minutter. Rull deigen til en lang pølse og del den i ca 8 - 10 store rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter til. Sett ovnen på 225 grader, pensle rundstykkene med vann og ha på frøene. Stek i ca 10 - 12 minutter til de er gylne, følg med underveis, da alle ovner er forskjellige

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt