Eplegrøt

Denne desserten lager jeg mange ganger i uken i eplesesongen. Det er virkelig verdens enkleste dessert og den smaker så godt med norske epler på høsten. Jeg lager den aldri ellers i året, bare med de litt sure norske eplene i august, september og oktober.

Ingredienser 4 personer:

  • 6 epler
  • 1/2 dl vann
  • 3 ss sukker
  • Litt sukker til å strø på etterpå
  • Litt kanel til å strø på etterpå
  • Kremfløte eller en blanding av fløte og melk

Skrell eplene og skjær dem i ca 2 cm store biter. Ha dem i en gryte sammen med vannet og 3 ss sukker. Kok til eplene er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Du skal ikke lage eplemos! Rør ofte slik at epleblandingen ikke svir seg.

Server med sukker, kanel og fløte. Mmmmmmm

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt