Kjempegode brownies

Nå er det helg og starten på høstferien. I dag skal jeg bake barnas favoritt brownies, og disse skal vi kose oss med på fjellet i dagene som kommer. Oppskriften er stor, så disse er også supre å bake hvis man skal ha selskap

Dette er ikke hverdagskost for disse browniesene er veldig søte, men det er kanskje derfor de smaker så godt.......

Browniene er veldig lette å lage, men de krever litt planlegging for de skal lages dagen før man kan spise dem.

Ingredienser:

  • 10 egg
  • 1 kg sukker
  • 400 gram smør
  • 300 gram melkesjokolade
  • 4 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel

Visp eggene lett i en bolle og bland inn sukkeret. Smelt smør forsiktig i en kasserolle og ha i sjokoladen i i små biter, rør til smør og sjokolade er helt smeltet. Bland sjokoladesmøret og vaniljesukkeret i eggeblandingen og ha i siktet mel. Bland alt sammen godt til du har en slett røre.

Du trenger ikke kjøkkenmaskin, en liten hjelper holder lenge.....

Hell røren i langpanne med bakepapir. Jeg bruker en stor langpanne jeg har kjøpt på IKEA som er litt mindre enn stekeovnen, og har høye kanter. Stek nederst i ovnen på 180 grader i 1 time. Avkjøles et døgn i kjøleskap. Skjær av kantene og del kaken opp i ruter.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt