Kaldhevede speltrundstykker

Disse rundstykkene laget jeg i går kveld, og serverte til frokost i dag. Om du forbereder litt kvelden før tar det 25 minutter fra du står opp til du kan servere varme, sunne rundstykker til familien. Alle i familien likte dem, og alle bare spiste litt mer enn de vanligvis gjør til frokost :-)

Du trenger et muffinsbrett til disse rundstykkene, jeg har kjøpt mitt på Ikea.

Ingredienser:

  • 1 pk tørrgjær
  • 2 dl kald melk
  • 2 ss kesam eller gresk yoghurt
  • 1 ss cottage cheese
  • 1 ts salt
  • Ca 5 1/2 dl fint speltmel
  • 3 ss sesamfrø
  • Smør til å smøre formen
  • Solsikkekjerner og havregryn til pynt

Ta ut smøret at kjøleskapet slik at det er mykt

Rør ut gjæren i melken, tilsett kesam, salt og cottagecheese og rør det hele godt sammen. Bland inn sesamfrø og mel, men ikke bruk alt melet med en gang, deigen skal ikke være tørr. Prøv deg frem.

Smør muffinsbrettet med smør (du skal ikke bruke papirformer, da deigen er for "tung") Mitt muffinsbrett har 12 muffinshull og jeg hadde nok deig til å fylle 10 av dem. Bruk en spiseskje som du dypper i vann til å legge en klump deig i hver form, deigen skal komme opp til kanten. Strø over havregryn og solsikkekjerner. Ta vann på et kjøkkenhåndkle og vri det opp. Legg håndkledet over muffinsbrettet og sett brettet inn i kjøleskapet natten over. Neste dag tar du av håndkledet og setter brettet inn i kald ovn. Skru opp temperaturen til 225 grader og stek i ca 25 minutter, men følg med for alle ovner er forskjellige.

Nyt deilige varme rundstykker til frokost og send med noen i matpakken også!

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt