Perfekt foccacia

Denne focacciaen laget jeg til middag i dag, og den ble så god! Jeg laget den i en rund lav gryte, men du kan også bruke en kakeform

Ingredienser:

  • 1 pose tørrgjær
  • 3,5 dl lunkent vann (jeg pleier å tappe lunkent vann fra springen)
  • 1 ts salt
  • 0,75 dl olivenolje
  • Ca 7,5 - 8 dl hvetemel

Til pynt:

  • Solsikkekjerner
  • Sesamfrø (jeg brukte sorte frø)
  • Havsalt
  • Olivenolje

Ha gjæren i en bolle, ha i lunkent vann og olivenolje. Tilsett salt og mel, men ikke alt melet med en gang, deigen skal ikke bli tørr, så det er viktig at du ikke har i alt melet med en gang. Elt godt, deigen skal bli glatt og smidig.

Ha bakepapir i gryten/formen og hell deigen i formen, fordel deigen slik at den kommer ut i kanten. Strø over solsikkekjerner og sesamfrø og hev på et lunt sted under håndkle i minst en time.

Varm opp ovnen til 225 grader, lag noen fordypninger i deigen og hell på litt olivenolje og strø over havsalt. Stek midt i ovnen i 30 minutter

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt