Mascarponepannekaker med krem og bær

I dag laget jeg en ny dessert og alle i familien elsket den! Jeg brukte samme oppskrift som jeg bruker når jeg lager kesampannekaker til frokost (oppskriften på dem finner du under fanen frokost), men jeg byttet ut kesamen med mascarpone for å få litt søtere pannekaker. Jeg serverte dem med nypisket krem og masse bær. Det smakte himmelsk!

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 1 boks mascarpone (250 gram)
  • 100 gram hvetemel
  • 1,25 dl melk
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 dl sukker
  • 2 ss cremefraiche

Skill plommen fra hvitene på eggene og ha plommene i en stor bolle. Bland inn mascarponen og creme fraiche i eggeplommene og så resten av ingrediensene, NB ikke eggehvitene!

Pisk eggehvitene stive i en separat bolle, og vend dem forsiktig inn i røren, ikke rør for hardt, det skal være litt eggehviteklumper i røren, da blir den bare luftigere. Stek små pannekaker i litt smør og server med nypisket krem, bær og eventuelt syltetøy.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt