Laks med wokgrønnsaker og wasabikrem

Nå er vi på fjellet, og denne oppskriften testet jeg i dag. Vi har vært på lang tur med barna, og jeg visste at alle ville være veldig sultne når vi kom tilbake til hytta, da trenger man god mat fort! Det er ikke noen butikker på Høgevarde der vi har hytte, så jeg planlegger alltid middagene vi skal spise, og handler i Oslo før avreise. På Rema har de fått noen geniale poser med grønnsaksblandinger, de heter "Middag under 100 lappen". Jeg kjøpte en pose med den som heter Asiatisk wok, og den inneholdt paksoi, grønnkål, gulrot, purre og chili. De hadde masse forskjellige poser, og alle hadde lang holdbarhetstid noe som er et must hvis vi skal være lenge borte. Barna våre er ikke så glad i wok så jeg måtte finne på noe annet å gjøre med grønnsakene. På hytta spiser vi mer kjøtt enn vi vanligvis gjør, og derfor ville jeg gjerne legge inn en fiskemiddag. Salma er supert å ha med på reise, så det fikk bli med i handlekurven samt cremefraiche og wasabipaste. Hele middagen tok under 10 minutter å lage, så dette blir en ny hverdagshit hos oss.

Ingredienser til 4 voksne:

  • 1/2 pose Asiatisk wokblanding (resten av blandingen kan du bruke i omelett eller pai)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 beger creme fraiche
  • 2 ss wasabipaste
  • 1 stor salmalaks
  • Olivenolje til steking
  • Salt og pepper

Ha wasabipasten i en skål og bland den godt med creme fraichen. Sett til side. Del salmalaksen i serveringsstykker, ha litt olivenolje i varm panne og stek laksen ca 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper. Varm opp litt olivenolje i en annen stekepanne og stek wokgrønnsakene sammen med balsamico og soyasaus i ca 2 minutter. Server!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt