Laks med bakt søtpotet, sellerirotmos og asparges

Dette er kosemat synes jeg! Jeg elsker laks, og så synes jeg ovnsbakte grønnsaker er så godt. Denne retten enkel å lage, og har få ingredienser, det passer meg fint i en travel hverdag.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 salmalaks
  • 2 store søtpoteter
  • 1 sellerirot
  • 1 bunt asparges
  • Olivenolje
  • Ca 1/2 pakke kremfløte
  • 1 ss cremefraiche
  • Salt og pepper

Del hver søtpotet i to på langs og legg søtpotetene med skinnsiden ned, sprinkle over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter.

Skrell og del selleriroten i passe store biter og kok dem møre i litt lettsaltet vann. Når selleribitene er klare heller du av vannet, og bruker en stamper til å mose roten. Så har du i fløte og cremefraiche, og smaker til med salt og pepper.

Del laksen i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form, kvern over litt pepper og ha på litt salt. Når det er 15 minutter til potetene er møre setter du også lakseformen inn i ovnen. Når det er 5 minutter igjen til servering koker du opp vann. Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok den i 3 minutter

Varm forsiktig opp sellerirotpureen og server!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt