Smørtunge med ovnstekte grønnsaker, spinat og deilig saus

Smørtunge er en nydelig fisk, og den er lett å tilberede. Jeg serverer den med masse ovnsbakte grønnsaker, spinat og saus.

Ingredienser 4 personer:

  • 6 smørtungefileter
  • 1/2 Hokkaido eller annet gresskar
  • 1/2 stor søtpotet
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødbete
  • 1 gulbete
  • 2 persillerøtter
  • 1 pose spinat
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 200 gram smør
  • Litt smør til steking
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader

Start med grønnsakene; skjær gresskar, søtpotet, rødbete, gulbete, gulrot og persillerøtter i små firkanter, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olivenolje og bland med en stekespade slik at alle grønnsakene får litt olje på seg. Ha på litt flaksalt. Stek grønnsakene i forvarmet ovn, midt i ovnen i ca 40 minutter, følg med slik at de ikke blir for brune.

Skjær hvitløken i skiver og legg den i en stekepanne med litt smør, men ikke sett på platen.

Vask og tørk spinaten.

Kutt sjalottløken i små biter og legg den i en gryte meg litt smør, men ikke sett på platen

Rull smørtungefiletene sammen og legg dem i en smurt ildfast form sammen med noen smørklatter og litt flaksalt.

Når det er 10 minutter igjen av steketiden til grønnsakene setter du smørtungefiletene inn i ovnen også. Der skal de stå i 5 - 10 minutter, sjekk underveis. De er klare når de er hvite og faste i kjøttet. Både fisk og grønnsaker kan godt hvile litt i formen sin mens du gjør ferdig tilbehøret.

Stek sjalottløken i smøret til den er blank og myk, hell på hvitvinen og la det koke inn til ca halvparten av vinen er igjen. Skjær 200 gram smør i små kuber og pisk inn en og en kube på veldig lav varme.  Når alt smøret er pisket inn slår du av varmen og siler sausen over i et sausenebb.

Rett før servering steker du hvitløken raskt i pannen og har i spinaten, spinaten er klar når den har falt sammen.

Server!

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt