Stekt sei med maiskolber, stekte poteter og coleslaw

Superdeilig, billig sunn og lettlaget hverdagsmat! Nå er det sesong for ferske maiskolber, så da spiser vi masse mais til både fisk og kylling.

Ingredienser 4- 6 personer:

  • Seifilet (så mye dere spiser)
  • Ca 6 ss hvetemel
  • Ca 3 ss paneringsmel
  • Salt og pepper
  • Smør til steking av seifiletene
  • Maiskolber (så mange dere spiser)
  • Kokte poteter (så mange dere spiser)
  • Olivenolje til steking av potetene

Coleslaw:

  • 1/4 Nykål eller hodekål
  • 1/4 rødkål
  • 1 gulrot
  • 1 eple
  • 0,5 dl majones
  • 3 ss cremefraiche
  • Saft av 1/2 liten sitron
  • 1 ts sukker
  • 1 ss HP saus
  • Salt og pepper

Start med potetene, jeg brukte kalde kokte poteter fra middagen dagen før, men om du ikke har ferdigkokte poteter koker du dem til de er møre og lar dem avkjøle. Dette kan du gjøre før du går på jobben.

Kutt kålen i tynne strimler. Skrell gulroten og kutt den i små terninger. Skrell epler og riv det på den groveste siden på rivjernet. Hakk sylteagurken og bland alt sammen i en stor plastbolle. Bland sammen majones, cremefraice, sitron, sukker og HP saus og rør blandingen inn i kålblandingen. Smak til med salt og pepper, og legg coleslawen over i en pen skål.

Hvis du kjøper majones ville jeg ha brukt lettmajones. Jeg pleier å lage majonesen selv, dette gjør jeg ved å ha to eggeplommer og 1 ts dijonssennep i en skål, og så visper jeg inn nøytral olje til blandingen har blitt en tykk majones.

Del seifileten i fiskepinnestykker og vend dem i en blanding av mel, paneringsmel, salt og pepper. Stek to - tre fiskepinner i pannen samtidig, i godt med smør.

Kok opp en stor gryte med saltet vann og kok maiskolbene i 12 minutter. Når maisen er ferdigkokt, deler du hver kolbe i tre biter.

Skjær potetene i små kuber og stek dem i olivenolje og salt

Deilig sesongmat på tallerken!

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt