Laks med purre og potetsuppe

Denne lakseretten laget jeg til middag i går, og jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket da alle barna likte den så godt. Potet og purreløksuppen kan du lage klar kvelden før eller på morgenen, slik at middagen bare tar ca 15 min å lage når du kommer hjem fra jobben.

Ingredienser:

  • 1 stor purre
  • 4 store poteter (men ikke så store som bakepoteter, så altså 4 store vanlige poteter)
  • Litt smør
  • 3 dl kyllingkraft (el 3 dl vann og en halv buljongterning)
  • 3 dl fløte
  • 4 asparges
  • Salt og pepper
  • Litt olivenolje
  • 1 stor Salmalaks

Start med suppen:

Kutt det hvite av purren i passe store ringer, spar det grønne, men legg det til side. Skrell og kutt potetene i terninger. Fres det hvite av purren i litt smør, ha over potetene og kyllingkraften og kok til det er mørt i ca 30 minutter. Ha i fløten, kok opp igjen. Slå av platen og smak til med salt og pepper.

Kjør suppen i en blender og sett den kjølig om du skal bruke den senere.

Skjær laksen i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapir. Ha på litt salt og stek laksen i ovnen på 220 grader i 12 minutter. La den hvile noen minutter før servering.

Kutt det grønne av purren i små ringer. Skrell aspargesen, knekk av den nederste delen og kast den. Del aspargesen i to på langs og fres purre og asparges i litt smør rett før servering.

Varm opp suppen og ha den i suppetallerker, legg laks og grønnsaker på toppen og pynt med litt olivenolje.

Smakelig måltid :-)

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt