Laksefiskepinner

Mange barn er skeptiske til fisk, men det er faktisk ingen barn som har vært på besøk hos oss som ikke har likt denne. Mine barn elsker disse fiskepinnene, så vi har dem ganske ofte. Hele middagen tar ca 20 min å lage, det kaller jeg enkel hverdagsmat!

Ingredienser (4 - 6 personer)

  • 1 stor salmalaks ca 800 gram
  • 2 egg
  • Soyasaus
  • 3 dl hvetemel (jeg bruker melet fra Kvelde)
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 ss ketjap manis
  • 1 ss honning
  • 1 ss sesamolje, eller annen olje,men ikke ikke olivenolje
  • Litt presset lime
  • Noen limebåter
  • Noen tynne ringer rød chili
  • 4 avocado
  • Vårløk
  • Ris (NB ikke hurtigris),jeg synes jasminris blir best til denne retten
  • Urter for eksempel karse eller avocado
  • Eventuelt Teriakisaus

Kok risen etter anvisning på pakken beregn utifra hvor mange dere er som skal spise, risen skal koke i ca 20 minutter, og på den tiden blir du ferdig med det andre du skal lage. Pisk sammen egg og 2 ss soyasaus i en bolle, mel og sesamfrø i en annen bolle. Del fisken i fiskepinnestørrelse og legg bitene i eggeblandingen. La dem ligge der mens du lager sausen.

Mine barn liker best å ha Teriakisaus (den fra blue dragon er best) på laksen, vi voksne er litt mer avanserte, derfor lager jeg en egen saus til oss, og serverer begge deler. Ha 3 ss soyasaus, 2 ss ketjap manis, 1 ss honning, 1 ss sesamolje, litt presset lime, noen limebåter og noen chiliringer i en bolle og rør om. 

Nå kan du begynne med laksen igjen, ta laksen opp fra eggeblandingen og vend dem i mel blandet med sesamfrø. Stek dem på middels varme i litt rapsolje i ca 2 - 3 minutter på hver side, laksen skal ikke være helt gjennomstekt.  Ikke ha for mange laksestykker i pannen samtidig for da blir laksen mer kokt enn stekt. Legg de ferdige stykkene over på et serveringsfat mens de andre steker. Hvis ikke alle i familien er hjemme når middagen skal serveres kan du vente med noen laksestykker til når de andre kommer hjem, for fisken smaker best nystekt.

Mens laksen er i pannen kutter du avocado og pynter med litt urter, og så kutter du litt vårløk til å pynte risen med.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt