Verdens beste laksepasta

Denne retten laget jeg for første gang i går, og det var så godt! Barna elsket den, og alle spiste masse. Jeg blir så glad når fiskerettene slår an, for selv om barna mine liker fisk er det ikke alle fiskeretter de spiser mer enn de "må" av. Denne laksepastaen blir garantert en ny hverdagsfavoritt hos oss!

Ingredienser:

  • 1 stor salmalaks
  • 1 rød løk
  • 1/3 purre
  • 1/2 pakke grønne bønner
  • 2 dl fløte
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Pastaskruer eller pastarør - en halv pose.
  • Litt smør
  • Friske urter, jeg brukte gressløk og bladpersille

Sett på pastavann i en stor kjele. Del laksen i serveringsstykker og legg dem i en smurt form sammen med sitronbåter (spar en båt til sausen) Sett ovnen på 200 grader. Når vannet til pastaen koker, har du i pastaen og koker den som anvist på pakken. Samtidig setter du laksen inn i ovnen, og lar den stå der i 10 - 12 minutter.

Skjær løken og purren i tynne skiver og ha dem i en stor stekepanne med litt smør. Når løken er blank og myk har du i de grønne bønnene og så kremfløten. La det koke til fløten tykner, og smak til med salt, pepper og sitronsaft fra den siste sitronbåten.

Hell vannet av pastaen og bland denne med den kremete sausen. Legg laksestykkene og de varme sitronbåtene på toppen og pynt med masse friske urter.

Velbekomme!

PS! Det er som er så fint med denne pastaretten er at du kan bruke alle mulige grønnsaker du har i kjøleskapet i retten, du må alltid har løk, men ellers kan du variere med brokkoli, asparges, erter, gulrøtter i tynne staver, squash og blomkål.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt