Wok wok

Wok er en genial måte å bruke opp rester på, og det er en rask, sunn og enkel middag. Trikset med en god wok er å steke kjøttet for seg selv i små porsjoner først slik at det blir sprøtt og saftig, og så blande kjøttet sammen med grønnsakene etterpå.

Denne woken laget jeg av koteletter vi hadde i fryseren, jeg skar kjøttet fra benet i ganske tynne strimler, men alt kjøtt kan brukes. En fin måte å tømme fryseren på også.

I woken vår brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, ingredienslisten så da slik ut:

  • ½ rødkål
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 2 cm fersk ingefær
  • ½ pakke ferske brekkbønner
  • 3 asparges
  • 4 champingjonger
  • 1 potte koriander
  • 1 dl soyasaus
  • Litt rapsolje (soya eller mais olje kan også brukes)
  • Ris

Kok ris som anvist på pakken, så mye du tror dere kommer til å spise. Skjær alle grønnsakene i tynne strimler og legg dem til side.

Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det raskt i små porsjoner i wok pannen. Legg kjøttet til side etter hvert som det blir ferdig.

Varm opp olje i wok pannen, og stek først løk og ingefær. Ha så i kål, gulrøtter og sopp, og stek videre i ca 1 minutt. Avslutt med asparges og brekkbønner, stek et minutt til og smak til med soyasaus. Bland inn kjøttet og pynt med koriander på toppen.

Server med ris.  

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt