Wok wok
Wok er en genial måte å bruke opp rester på, og det er en rask, sunn og enkel middag. Trikset med en god wok er å steke kjøttet for seg selv i små porsjoner først slik at det blir sprøtt og saftig, og så blande kjøttet sammen med grønnsakene etterpå.
Denne woken laget jeg av koteletter vi hadde i fryseren, jeg skar kjøttet fra benet i ganske tynne strimler, men alt kjøtt kan brukes. En fin måte å tømme fryseren på også.
I woken vår brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, ingredienslisten så da slik ut:
- ½ rødkål
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 2 cm fersk ingefær
- ½ pakke ferske brekkbønner
- 3 asparges
- 4 champingjonger
- 1 potte koriander
- 1 dl soyasaus
- Litt rapsolje (soya eller mais olje kan også brukes)
- Ris
Kok ris som anvist på pakken, så mye du tror dere kommer til å spise. Skjær alle grønnsakene i tynne strimler og legg dem til side.
Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det raskt i små porsjoner i wok pannen. Legg kjøttet til side etter hvert som det blir ferdig.
Varm opp olje i wok pannen, og stek først løk og ingefær. Ha så i kål, gulrøtter og sopp, og stek videre i ca 1 minutt. Avslutt med asparges og brekkbønner, stek et minutt til og smak til med soyasaus. Bland inn kjøttet og pynt med koriander på toppen.
Server med ris.