Mac & cheese

Dette er det beste datteren vår vet, og når hun er litt pjusk eller har veldig lyst på kosemat lager jeg mac&cheese til middag eller kveldsmat.

Jeg vil helst ikke kaste mat, og prøver å bruke opp restene vi har i kjøleskapet. Denne retten passer aller best med røkt skinke eller bogskine, så har du skinkerester til overs, prøv denne.

Gratengen kan også gjøre klar i forveien og settes i kjøleskap, eller den kan fryses før den gratineres

Ingredienser:

  • 3 dl macaroni
  • Skinke eller andre påleggsrester ca 400 gram
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 - 6 dl melk
  • Litt raspet muskattnøtt
  • Ost (bruk gjerne forskjellige osterester til gratineringen)

Kok macaronien som anvist på pakken. Smelt smør i en annen kjele, rør inn mel, og spe på med melk til du har en passe tykk saus. Rasp litt muskattnøtt i sausen, men ikke bruk salt da skinken kan være ganske salt.

Bland den kokte macaronien og skinken med den hvite sausen. Smak så til med salt. Strø ost på toppen og gratiner i ca 20 minutter på 200 grader.

Hvis vi har mac&cheese til middag serverer jeg den med en salat ved siden av. 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt