Lapskaus med pølser

Som jeg har skrevet tidligere på bloggen er jeg veldig opptatt av å ikke kaste mat. I går hadde vi en pakke pølser igjen fra barnebursdag i helgen og masse grønnsaker etter middag på lørdag og søndag. Da jeg var liten laget faren min alltid verdens beste lapskaus av rester vi hadde i kjøleskapet, og det lager jeg nå til min familie.

Det meste kan brukes, og har du tatt vare på kokte grønnsaker, kan de skjæres i små biter puttes i lapskausen de siste 10 minuttene av koketiden.

Disse grønnsakene hadde jeg i kjøleskapet:

  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1/3 kålrot
  • 5 poteter
  • 3 gulrøtter (de var litt slappe, men det gjør ikke noe når du lager lapskaus)
  • 2 stangselleri stilker (de var også ganske slappe)
  • 3 små jordskokker
  • 1 pakke grillpølser
  • Du trenger også litt salt

Del grønnsakene i ca like store biter. Ha på vann i ca 1/3 av gryten. Kok grønnsakene i ca 1 time. Stamp litt på slutten for å knuse noen av grønnsakene. Smak til med litt salt. Ha i pølsene rett før servering og la dem bli gjennomvarme. Pynt med litt urter, jeg brukte frisk persille. Alt kan gjøres klart i forkant slik at du bare kan sette på gryten når du kommer hjem fra jobben.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt