Enkle pizzabrød

Det er ofte travle dager og noen ganger må middagen være kjapp og enkel, men den kan være god og sunn Allikevel! I dag har vi gjort det veldig enkelt hjemme hos oss, jeg hadde laget pizzasaus i forkant og så har vi hatt saus og fyll på focaccia som jeg kjøpte ferdig på Åpent Bakeri.

4 - 6 personer

Sett ovnen på 250 grader

Ingredienser:

  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • Litt smør eller olje til å steke i
  • 2 stk focaccia
  • Italiensk pølse
  • 2 pakker mozarella

Pizzasaus:

Skrell og hakk gulrøtter, løk og hvitløk og stek det blankt i litt smør/olje, ha i de hermetiske tomatene og kok på svak varme i ca 15 min. Ha sausen over i en blender eller bruk stavmikser og gjør sausen helt glatt. Jeg lager alltid trippel porsjon og fryser ned i egnede beholdere, kan brukes til alle typer pizza, ostesmørbrød til skolemat eller kveldskos og som pastasaus. Dette er en fin måte å få i barn grønnsaker på.

Skjær focacciaen opp i passende stykker og legg dem på et brett

Ha på tomatsaus, mozarella og evt pølse, spekeskinke, sopp eller noe annet du har lyst på.

Stek focacciaen på et brett med bakepapir i 10 - 15 minutter på 250 grader til osten har smeltet

Nam! Hvis det blir noen rester smaker de godt i matpakken dagen etterpå.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt