Mandagspasta med påleggsrester
Dette er en billig og god pastarett som er fint å lage etter helgen for å bruke opp rester. Jeg pleier å ha løk og spekemat i pastaformen, men du kan bruke alle slags kokte grønnsaker du evt har som rester, kokt skinke, rester av kylling eller stek osv...
Ingredienser:
- ca 350 gram pasta
- 1 dl fløte
- 3 ss tomatpure
- 1 løk
- Spekemat rester
- Ost til å gratinere
- Salt og pepper
- Evt 2 egg
Kok pasta som anvisning på pakken og ha den deretter i en ildfast form. Hakk løk og ha løk og spekemat i formen sammen med pastaen. Bland sammen fløte, tomatpure, salt, pepper og evt egg hvis du vil ha en fyldigere saus, og ha det i pastaformen. Rasp ost og ha det over og gratiner i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader.
Serveres sammen med en enkel grønn salat, med dressing av olivenolje og balsamico.