Mandagspasta med påleggsrester

Dette er en billig og god pastarett som er fint å lage etter helgen for å bruke opp rester. Jeg pleier å ha løk og spekemat i pastaformen, men du kan bruke alle slags kokte grønnsaker du evt har som rester, kokt skinke, rester av kylling eller stek osv...

Ingredienser:

  • ca 350 gram pasta
  • 1 dl fløte
  • 3 ss tomatpure
  • 1 løk
  • Spekemat rester
  • Ost til å gratinere
  • Salt og pepper
  • Evt 2 egg

Kok pasta som anvisning på pakken og ha den deretter i en ildfast form. Hakk løk og ha løk og spekemat i formen sammen med pastaen. Bland sammen fløte, tomatpure, salt, pepper og evt egg hvis du vil ha en fyldigere saus, og ha det i pastaformen. Rasp ost og ha det over og gratiner i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader.

Serveres sammen med en enkel grønn salat, med dressing av olivenolje og balsamico.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt