Verdens beste carbonara (helt sant)

Trikset med en skikkelig god carbonara er å bruke bare eggeplommer, ikke hele egget.

Eggehvitene kan du spare og lage en Pavlova (oppskrift finner du under kategorien "dessert" her på bloggen)

Ingredienser 4 personer:

  • 300 gram bacon
  • 1 ss rapsolje
  • 6 eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram nyrevet parmesan
  • 250 gram penne
  • Nykvernet pepper og maldonsalt.

Sett på vann og kok pastaen etter anvisning på pakken. Bruk en stor stekepanne og stek baconet langsomt i pannen med rapsoljen slik at fettet smelter og baconet blir sprøtt. Pisk eggeplommer og fløte sammen med en gaffel,  og smak til blandingen med salt og nykvernet pepper (ikke for mye salt, da baconet også er salt). Ha i parmesanen. La den nykokte pastaen renne av, og vend den inn i egg og fløteblandingen. Rør rundt slik at hvert pastarør blir dekket av sausen, varmen fra pastaen får eggene til å tykne. Ha på baconet og server. Deilig middag på 20 minutter.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt