Grillspyd med urtekrem og røsti

Nå er det vår, og da skal grillen frem igjen. Jeg elsker grillspyd!  Røsti er supersunt og godt tilbehør,  og får du noen rester av røstien kan du bruke dem til forrett en annen dag, med rømme, rødløk og rogn (det skal vi ha på lørdag)

Ingredienser:

På våre grillspyd hadde jeg:

  • Indrefilet
  • Chorizo
  • Paprika
  • Løk

Skjær opp alle ingrediensene i passe biter og tre dem på spyd. Dersom du bruker trespyd må du skylle trespydene litt vann før du trer på kjøttet, slik at spydene ikke tar fyr under grillingen. Jeg la alle de ferdige grillspydene i en ildfast form, penslet dem med litt nøytral olje og krydret med salt og pepper. Sett til side.

Røsti:

Røsti er en fin måte å bruke opp rester av rotgrønnsaker på, i mine røsti hadde jeg:

  • 3 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1/3 sellerirot
  • 2 ss raspet ost
  • Raspet skall og saft fra 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Rasp rotgrønnsakene og legg alt raspet i et kjøkkenhåndkle, klem ut så mye vann som du klarer av grønnsakene. Ha raspet i en bolle og bland inn ost, salt, pepper og sitron.

Urtekrem

  • 1 boks rømme, kesam eller creme fraiche
  • En håndfull bladpersille
  • 1 håndfull gressløk
  • 1 ts dijonsennep
  • Litt sitronsaft
  • Salt og pepper

Først laget jeg klar alle grillspydene og la dem i en ildfast form. Så gjorde jeg klar røstirøren og formet røstien til 8 pletter, og så rørte jeg sammen urtekremen. Når mannen min grillet stekte jeg røstikakene i stekepannen, 3 om gangen i litt smør, ca 3 minutter på hver side.

Dersom du lager middagen alene, steker du røstien først og legger alle røstiene i en ildfast form som du setter i ovnen på 100 grader mens du steker spydene. Server med urtekrem

Velbekomme

 

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt