Pasta med choritzobolognese
For tiden bor vi i Spania, og her er det veldig gøy å lage mat! Tilgangen på råvarer er enorm, og det er mange grønnsaksmarkeder jeg kan handle på flere ganger i uken. Vi prøver også å spise spansk mat nå når vi bor her, manchego, padron og ikke minst choritzo. Jeg elsker denne sterke pølsen, så da jeg leste en oppskrift i Elle mat & vin som het zuccinipasta med choritzo bolognese ble jeg veldig glad. Jeg har laget min vri på retten for å tilpasse den barna i vår familie, de er for eksempel ikke så interesserte i å spise squashpasta istedenfor vanlig pasta :-)
Ingredienser:
- Spagetti (så mye som dere spiser)
- 1 gulrot
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss tomatpure
- 1 pakke ferske choritzopølser (Idsøe har noen gode)
- 2 bokser hermetiske tomater
- Bladpersille og basilikum
- Salt og pepper
- Litt olivenolje
- Parmesan
Sett på en kjele med vann og kok spagettien etter anvisning på pakken.
Skjær grønnsakene i små biter, splitt pølsene på langs, og ta ut innmaten. Stek grønnsaker og kjøttet fra pølsene i litt olivenolje, når det har tatt farge har du i hermetiske tomater og tomatpure. La sausen koke til spagettien er ferdig og server med masse parmesan og urter. Nam!