Pasta med choritzobolognese

For tiden bor vi i Spania, og her er det veldig gøy å lage mat! Tilgangen på råvarer er enorm, og det er mange grønnsaksmarkeder jeg kan handle på flere ganger i uken. Vi prøver også å spise spansk mat nå når vi bor her, manchego, padron og ikke minst choritzo. Jeg elsker denne sterke pølsen, så da jeg leste en oppskrift i Elle mat & vin som het zuccinipasta med choritzo bolognese ble jeg veldig glad. Jeg har laget min vri på retten for å tilpasse den barna i vår familie, de er for eksempel ikke så interesserte i å spise squashpasta istedenfor vanlig pasta :-)

Ingredienser:

  • Spagetti (så mye som dere spiser)
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpure
  • 1 pakke ferske choritzopølser (Idsøe har noen gode)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • Bladpersille og basilikum
  • Salt og pepper
  • Litt olivenolje
  • Parmesan

Sett på en kjele med vann og kok spagettien etter anvisning på pakken.

Skjær grønnsakene i små biter, splitt pølsene på langs, og ta ut innmaten. Stek grønnsaker og kjøttet fra pølsene i litt olivenolje, når det har tatt farge har du i hermetiske tomater og tomatpure. La sausen koke til spagettien er ferdig og server med masse parmesan og urter. Nam!

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt