Middelhavslasagne med kylling og aubergine

Jeg vet ikke om alle småbarnsforeldre har det sånn, men jeg ønsker hele tiden at barna mine skal spise mer grønnsaker. Barna synes de spiser mer enn nok, så trikset mitt er å lure i dem litt mer enn de ønsker å spise :-) Barna elsker for eksempel lasagne, og da benytter jeg anledningen til å lage en saus stappfull av grønnsaker som jeg putter i blenderen og kjører en glatt pure,  hadde 8 åringen min sett løk i sausen, kan jeg garantere at han hadde plukket den ut.

Denne kjempegode lasagnen eksperimenterte jeg meg frem til i går, og den ble kjempegod!

Ingredienser:

  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 1 tomat
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 1/2 augbergine
  • Salt og pepper
  • lasagneplater
  • Litt olivenolje

Hvit saus:

  • 4 store spiseskjeer smør
  • ss hvetemel
  • Ca 5 dl melk (det kan hende du trenger litt mer, du må prøve deg frem)
  • 1 ts raspet muskattnøtt
  • 2 dl raspet ost - jeg brukte Gouda, men du kan også bruke Norvegia blandet med parmesan eller Jarlsberg

Skjær løken og hvitløken i små biter, og stek den i litt olivenolje til den er myk og blank. Hell oljen av de soltørkede tomatene og hakk dem grovt. Rasp auberginen på et rivjern og del tomaten i båter. Ha alle grønnsakene oppi pannen. Hell over de hermetiske tomatene, rør godt rundt, og la sausen putre på svak varme mens du lager hvit saus.

Smelt smøret i en kasserolle, rør inn hvetemelet, og spe så på med melk til du har en tykk hvit saus uten klumper, NB du må røre hele tiden slik at røren ikke får klumper, og den skal koke opp for at melsmaken skal bli borte. Smak til med muskattnøtt og rør inn den raspede osten på slutten.

Ha tomatsausen over i blenderen (litt av gangen slik at det ikke spruter over) og kjør den helt glatt. Ha tomatsaus i bunn av en ildfast form, legg på lasagneplater og fortsett så med tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Avslutt med tomatsaus og så hvit saus på toppen. Hvis du ønsker kan du ha litt ekstra ost på toppen, jeg hadde en fersk mozarella jeg gjerne ville bruke opp så jeg skar den i skiver og hadde den på toppen (dessuten er jeg så veldig glad i smeltet ost......)

Så langt kan du forberede i forkant, jeg pleier å lage lasagnen på morgenen, og la den stå hele dagen slik at den setter seg litt, men du kan også sette lasagnen rett inn i ovnen etter at den er ferdiglaget. Den skal stå i ca 45 minutter på 200 grader.

Til lasagnen serverer jeg alltid en grønn salat og godt bakverk, i går bakte jeg en himmelsk foccaccia, oppskrift på den finner du her

www.saltogsitron.no/dessertoppskrifter/13/perfekt-foccacia

(alle bakeoppskrifter ligger under fanen bakverk og dessert)

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt