Kyllingform med gresskar og hvitløk

I vår plantet vi gresskarfrø i den ene grønnsakskassen i hagen. Det har gitt oss enormt mange gresskar denne høsten, og jeg har måttet tenkte ut nye retter med denne gode grønnsaken. Forleden laget jeg en veldig smakfull kyllingform, barna likte den også, så dette blir nok en ny hverdagsfavoritt hos oss.

Ingredienser 4 voksne

  • 3 store kyllingbryst fra for eksempel Holte eller Stange
  • 2 hele hvitløk
  • 1/2 Hokkaidogresskar
  • 2 ss honning
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Jeg serverte også gryten sammen med kokt jasminris og en grønn salat.

Del hvert kyllingbryst i to på tvers (behold skinnet på) og brun det raskt på hver side før du legger det over i en ildfast form. Rens og del gresskaret i ca 3 sm store biter og ha dem i formen sammen med kyllingen. Del hvitløkene på tvers, men behold skallet på,  og ha dem og i formen. Ha på litt olivenolje, honning, salt og pepper. Så langt kan du forberede i forkant, for eksempel før du skal på jobben.

Forvarm ovnen til 200 grader og sett inn formen i 20 minutter. Server med ris og salat.

 

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt