Ovnsbakt kyllingform

Denne kyllingen laget jeg for første gang for noen uker siden, og jeg lovet på instagram å legge ut oppskriften samme helg dersom den ble god. 3 barnebursdager og sykdom i familien på toppen av det hele gjorde at jeg ikke har fått blogget i det hele tatt, men her er i alle fall oppskriften, og den er kjempegod!

Ingredienser 4 voksne:

 (eller 2 voksne og 4 barn som vi er)

4 kyllingbrystfileter, hvis du bruker økologiske er fire stykker nok for de er så store, bruker du Prior må du nok ha 6 fileter.

  • 1 ss smør
  • 1 rødløk
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 boks med cherrytomater
  • 1 glass med oliven uten sten
  • 1 pakke grønne aspargesbønner (harricots vertes)
  • Urter

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Ha salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem raskt i en panne med litt smør. De skal ikke bli gjennomstekte! Del hvert kyllingbryst i tre på tvers. Legg kyllingfiletene over på et fat. Skjær løken i tynne skiver og stek den til den blir myk og blank. Ha i cremefraice og rør rundt til det blir en deilig saus. Trekk pannen til side og legg kylling, tomater og oliven i pannen. Sett formen inn i ovnen og stek i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kok opp saltet vann og kok de grønne bønnene i 3 minutter mens kyllingen hviler. Legg bønner og urter på toppen av kyllingformen. Jeg brukte bladpersille og basilikum.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt