Kylling med brokkoli og gulrotsalat

Nå er julen over, og jeg vet ikke hvordan det er med deg, men når julen er over er jeg for min del veldig forsynt med fet mat og rødt kjøtt. Nå vil jeg spise lett og fresht og trene masse.... vi får se hvor mye trening det blir, men å spise sunn middag, det kan jeg klare. I dag hadde vi kyllingbryst servert med en deilig salat som er litt annerledes enn det du vanligvis lager.

Ingredienser 4- 6 personer:

  • 4 store kyllingbryst eller 6 litt mindre
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 hode brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 pose ristede gresskarkjerner
  • 1 pakke fetaost
  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss honning
  • 2 ss epleeddik
  • 2 avocado
  • Salt og pepper
  • Smør til å steke i eller kaldpresset nøytral olivenolje

Start med kyllingbrystene, fjern evt skinn og puss fra brystene ogbrun dem raskt i pannen (ikke mer enn to kyllingbryst om gangen). Legg dem i en ildfast form.

Skrell gulrøttene og skjær dem i to på tvers, og så i tre på langs. Legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Rør sammen 2 ss olivenolje og 1 ss honning + salt og pepper og pensle gulrøttene med blandingen. Stek dem på 200 grader i 12 minutter.

Del brokkolien i buketter og legg den i en blender sammen med hvitløksfeddet og 2 ss olivenolje. Kjør til du har en ganske glatt masse.

Når gulrøttene er ferdigstekt tar du dem av den varme platen og legger dem til side. Legg brokkoliblandingen på den samme stekeplaten og stek blandingen i 10 minutter på 200 grader.

Når både gulrøttene og brokkolien er klare lar du dem avkjøles mens du steker kyllingen på 200 grader i 20 minutter.

La kyllingen hvile i formen mens du legger gulrøtter, brokkoliblandingen, avocado i båter og feta i en bolle. Rør sammen 2 ss olivenolje, 2 ss eddik, 1 ss honning og salt og pepper og ha det over salaten. Pynt med gresskarkjerner til slutt.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt