Smakfull kyllinggryte

  • Noen ganger prøver jeg nye retter som jeg er usikker på om barna vil like. Denne gryten var en slik rett, derfor hadde jeg også kjøpt masse godt brød som jeg serverte ved siden av. Men! alle barna digget den, så dette blir nok en ny hverdagsfavoritt hos oss. Så enkel og så god!

Ingredienser 4 voksne

  • 4 kyllingbryst
  • 3 halve paprika i forskjellige farger
  • 3 ss paprikapulver
  • 1 gul løk
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater
  • Litt kyllingkraft eller kyllingfond (ca 1 ts)
  • Litt olivenolje

Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kjele og tilsett finsnittet løk. Stek forsiktig til løken blir myk og blank og tilsett så 3 ss paprikapulver. Ikke ha for høy varme! Tilsett paprikaen i strimler og så tomatboksene. La det koke i 5 minutter og ha så i kyllingen skåret i ganske store biter. Jeg delte hvert bryst i ca 5 biter. Kok i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og smak til med litt buljong dersom det er nødvendig.

Server med godt brød.

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt