Havrepai med squash og pinjekjerner

Vi har som jeg har skrevet tidligere veldig mye squash i hagen nå, og det er jo en veldig anvendelig grønnsak! Jeg bruker den i grønnsaksjuicer, på pizza, i muffinsrøren og i pai. Her kommer en god vegetarpai jeg laget forrige uke - håper det smaker!

Ingredienser til en stor pai

Paideig:

  • 1 dl havregryn
  • 3 dl siktet speltmel
  • 1 pose tørrgjær
  • 3/4 dl vann
  • 3/4 dl olivenolje
  • 4 ss revet parmesanost
  • 1 ts salt

Ingredienser fyll:

  • 4 egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 dl kesam
  • 3 dl revet ost
  • 1 løk
  • 1/2 squash
  • 1/2 pose spinat
  • 1 pose pinjekjerner
  • Salt og pepper

Start med paideigen. Ha gjæren i en bolle og tilsett lunkent vann og olivenolje. Rør sammen. Ha i de øvrige ingrediensene og la deigen heve i 20 minutter.

Klem deigen ut i en paiform, press deigen godt ut i kantene. Prikk deigen med en gaffel og forstek den i 10 minutter på 220 grader.

Bland sammen egg, ost, fløte, løk i strimler, kesam, spinat, salt og pepper. Hell deigen i formen og dekk formen med skiver av squash. Strø pinjekjernene på toppen.

Så langt kan du forberede i forkant, for eksempel kvelden før, eller før du drar på jobb. Dekk til paien om den skal vente i kjøleskapet.

Når du er klar til å spise middag steker du paien på 200 grader i ca 40 minutter, følg med, alle ovner er forskjellige. Server paien sammen med salat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt