Grønnsaksuppe med krutonger

Mandag er ofte restedag hos oss, da prøver jeg å bruke opp det vi har igjen etter helgen, før jeg tar en stor handlerunde på tirsdag.

Denne grønnsakssuppen er veldig lettlaget og god, og det smaker godt med krutonger til, hjemmelagede eller kjøpte.

Bruk opp de restene du har i kjøleskapet, slappe grønnsaker blir til god suppe, og tørt brød blir deilige krutonger.

Til denne suppen brukte jeg:

  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 2 løk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 purre
  • 1/2 squash
  • 3 poteter
  • 2 tomater

Kutt alle grønnsakene i grove biter og ha dem i en gryte med ca 1 liter vann (du må tilpasse vannmengden ift hvor mange grønnsaker du bruker). Kok i ca 20 minutter til grønnsakene er møre, mos grønnsaker og vann i blender, og smak til suppen med litt salt og evt pepper.

Hvis du skal lage krutonger selv skjærer du brød i terninger, og steker dem i litt smør sammen med et hvitløksfedd

Har du laget mye suppe kan restene fryses ned, eller gis i gave til noen som trenger en oppmuntring

God mandag!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt