Middelhavspizza

I dag var jeg på markedet i San Pedro, det er rett og slett et fantastisk matmarked som ikke ligger så langt fra der vi bor i Spania. Jeg kommer til å savne det utvalget når vi flytter hjem til Norge! På markedet er all maten i løsvekt (til og med jordbær) og frukt og grønnsaker smaker definitivt bedre når det ikke har vært pakket inn i plast. Noe å tenke på for norske butikker.....

Jeg kjøpte en hel bærepose med forskjellige typer tomater (for 3 euro) og ble inspirert til å lage denne deilige middelhavspizzaen til middag, med kun noen få, men veldig gode ingredienser.

Bruk kun de beste tomatene du får tak i denne retten, da det er de som setter smak på hele pizzaen.

Oppskrift pizzadeig:

  • 4 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 5 dl lunkent vann
  • 750 gram hvetemel (tipo pizzamel er aller best, det selger de nesten overalt)
  • 1 ts salt

Ha tørrgjær og sukker i en bolle, hell på den lunkne vannet og la det stå i 5 minutter.

Bland sammen hvetemel og salt, og ha det i vannet. Elt til du får en fast og elastisk deig, hvis deigen er altfor bløt har du i litt mer mel.

Rull deigen til en lang pølse, og del den i 8 små boller. La bollene heve på melstrødd benkeplate med et klede over.

La dem heve i 25 minutter. I mellomtiden lager du sausen.

Oppskrift middelhavsaus:

  • 4 store modne tomater
  • 12 modne cherrytomater
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Kutt hvitløken i små biter, og tomatene i grove biter. Varm litt olivenolje i en panne, stek hvitløken i ca 1 minutt (mens du rører hele tiden) og ha så i tomatene. La sausen koke i 20 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper (du trenger ikke mye). Kjør sausen i blenderen til den er glatt.

Kjelvle ut de små pizzaene, jeg og tre barn spiste 4 pizzaer. De fire siste deigene kjevlet jeg ut og stekte på 250 grader i 3 minutter (NB uten fyll), og da de var blitt kalde la jeg dem i fryseren. De skal bli skolemat eller ettermiddagskos en annen dag.

Ha litt tomatsaus på hver pizza og topp med revet ost, for eksempel Norwegia og Parmesan, og så noen tynne skiver fersk mozarella og basilikumblader.

Stek på 220 grader i 10 - 12 minutter

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt