Jordbærgazpacho

I går hadde vi stort selskap i sommerhuset vårt i anledning fødselsdagen til datteren vår, og da prøvde jeg denne jordbærgazpacoen for første gang. Siden det var mange barn i selskapet ville jeg lage en litt barnevennlig gazpaco, og denne falt i smak for små og store.

Ingredienser:

  • 1 kurv jordbær
  • 5 tomater (vanlig størrelse)
  • 1/2 agurk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl tomatjuice
  • Saften av en lime
  • 1/2 potte koriander
  • 2 dl vann
  • 1/2 grønnsaksbuljongterning
  • Salt og pepper

Kok opp 2 dl vann og la den avkjøle

Skjær jordbær, hvitløk, tomater, koriander og agurk i biter og ha dem i en stor bolle. Mos grønnsaker og jordbær med en stavmikser til det blir en finmoset masse. Tilsett tomatjuice og limesaft. Bland buljongterningen i den avkjølte vannet og bland buljongen i gazpachoen. Smak til med salt og pepper og sett gaspachoen kjølig til servering, den smaker aller best helt iskald.

Jeg serverte min gazpacho i små glass, slik at det ble en liten suppe til hver gjest.

Jeg serverte min gazpacho i små glass, slik at det ble en liten suppe til hver gjest.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt