Pestopai med tomatsalat
Mandager prøver vi ofte å spise opp rester etter helgen, og denne mandagen var intet unntak. Jeg laget en deilig pai med speltbunn og fylte den med skinkerester, ost, egg og pesto. Det ble kjempegodt! Noen litt slitne tomater, purre og gressløk fra hagen ble salat.
Ingredienser:
Paideig:
- 2 dl fint speltmel
- 60 gram smør
- 1/2 beger cottagecheese
- 1/2 beger cremefraice eller rømme
- 1 ts salt
Fyll:
- 4 egg
- Ca 150 gram ost
- 2 dl fløte
- 1/2 beger pesto
- Salt og pepper
Salat:
- 3 tomater
- 1/2 purre
- Litt gressløk
- God olivenolje
- Salt og pepper
Kna sammen ingrediensene til paideigen og trykk deigen ut i en middels stor paiform. Bland sammen ingrediensene til fyllet, ha det i deigen og stek deigen på 160 grader i 30 minutter.
Skjær tomatene i skiver, del purreløken i små biter og strø over gressløk. Ringle over litt olivenolje, salt og pepper til slutt.