Kantarellpizza med ruccola og vårløk

Meatfree Monday er ikke et initiativ barna mine applauderer, de vil helst ha kjøtt eller kylling til alle måltider.... Men vi spiser vegetar en gang i uken selv om det ikke alltid blir på en mandag. Forrige uke laget jeg gresskarsuppe og kantarellpizza til middag. Alle barna måtte smake en liten porsjon gresskarsuppe før de fikk pizza. Det skal riktignok sies at de tre minste plukket av alle kantarellene, men da fikk jeg ekstra mye på min pizza :-) Oppskrift på gresskarsuppe kommer senere.

Noen ganger når jeg lager pizzasaus bruker jeg også rødvin i sausen, og det gir en ekstra dybde. Fint hvis du for eksempel har rødvinsrester igjen etter helgen.

Ingredienser 1 stor kantarellpizza

(du kan også lage to mindre pizzaer, en med sopp og en Margerita hvis barna synes det er veldig skummelt med soppen)

Deig:

  • 1 pakke pizzagjær (tørrgjær)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 8 dl hvetemel, til pizza bruker jeg helst det som heter Tipo 00

Saus:

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater (jeg bruker Mutti)
  • Salt og pepper

Ingredienser fyll:

  • 100 gram kantareller (ca 1/2 eske)
  • 1 norvegiaost
  • 1/2 pakke Ruccola
  • 1 vårløk

Start med pizzadeigen; ha salt, gjær og olje i en bolle, hell på det lunkne vannet og vent 1 minutt før du rører rundt. Elt inn melet og la deigen heve under klede i 30 minutter.

Hakk løk og hvitløk og surr det litt i pannen til det blir mykt. Ha på rødvinen og kok den inn, og ha så på tomatene og tomatpureen. La sausen koke i ca 15 minutter og kjør den så helt glatt i en blender. Husk å ikke ha all sausen i blenderen med en gang for da spruter det lett over. Smak til med salt og pepper.

Mens deigen hever setter du også på ovnen på 250 grader slik at den er varm når pizzaen skal inn. Smør en stekeplate med litt olivenolje eller smør og bre deigen ut på platen. Rasp osten og legg den på pizzaen. Rens kantarellene og ha dem på pizzaen og stek i ca 15 - 20 minutter - følg med!

Ha på ruccola og vårløk rett før servering og nyt!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt