Kyllingsalaten som alle barn elsker

Denne deilige kyllingsalaten er en klassiker hos oss. Regelen er at alle må spise kylling, og minst to grønnsaker. Trikset jeg bruker for å få mine minste til å spise salat, er at jeg ikke blander ingrediensene, men at alle får forsyne seg selv med det de liker best.

Akkurat nå er mannen min på reise og jeg er alene med fire barn og tre hunder, da strekker ikke tiden helt til for å lage stor middag, og denne salaten perfekt.

Ingredienser til en mamma og fire barn (eller to voksne og to barn)

  • 2 store kyllingfileter
  • 1/4 vannmelon
  • 1/2 boks feta i biter (eller mer feta om alle liker det)
  • 1/2 agurk
  • 2 avocado
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 gul paprika
  • 1 pose pinjekjerner
  • salt og pepper
  • 1/2 pakke småbladet salat
  • Noen Cherry tomater
  • 1/2 rødløk
  • Litt smør til å steke kyllingen

Dressing:

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss vineddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts dijonsennep

Stek kyllingfiletene raskt på høy varme på hver side, krydre med salt og pepper, og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. I mellomtiden kutter du opp grønnsakene og legger dem hver for seg på et stort fat. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de begynner å "svette". Skjær opp kyllingfileten når den er klar, og ha den på fatet sammen med resten av salaten. Pynt med pinjekjernene

Rør sammen ingrediensene til dressingen og server den ved siden av.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt