Fransk kyllinggryte med asparges

Nam! dette var søndagsmiddagen vår i dag. Vi bor i Spania for øyeblikket, og siden det er bare en måned til vi flytter hjem til Norge igjen ville vi bruke denne søndagen på stranden hele dagen, og ikke lage en middag som tok lang tid. Denne deilige gryten laget jeg på 25 minutter, så dette egner seg godt i hverdagen også.

Ingredienser (til to voksne og 4 barn - to av barna er ganske småspiste)

  • 4 store kyllingbryst
  • 1 boks creme fraiche
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts tomatpure
  • 3 ss worchestersaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Litt salt
  • 1 stor rødløk
  • 8 champinjonger eller aromasopp
  • 1 bunt asparges
  • Småbladet salat
  • Smør til steking

Del hvert kyllingbryst i 3 store biter, brun dem raskt i smør og ha dem over i en ildfast form. Stek kyllingbrystene i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Bland sammen creme fraiche, fløte, sennep, tomatpure, paprikapulver og worchestersaus i en kjele, og sett den på koking på lav varme. Når den har kokt i 20 minutter smaker du til med salt og pepper. Mens sausen koker skjærer du løken i tynne strimler og steker den sammen med soppen.

Rett før servering koker du opp en kjele med saltet vann. Knekk den nederste delen av aspargesen og skrell dem. Kok dem i ca 3 minutter

Ha sopp, løk og kylling i gryten med sausen og server sammen med asparges og litt bladsalat.

Smaker nydelig!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt