Sitronmarinert kyllingbryst med avocadosmør og stekte nypoteter

Hører det er vår i Norge, og det er det absolutt i Spania også, så da passer det godt med denne lette deilige kyllingretten. Jeg elsker smør, sitron, salt og avocado og i dag fikk jeg brukt allefavorittingrediensene i middagen.

Ingredienser:

  • Kyllingbryst, så mange dere spiser
  • Små poteter
  • 5 hvitløksfedd
  • 2 sitroner
  • ca 2 dl nøytral olje
  • 2 avocado
  • 1/2 rød chili
  • 50 gram smør
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Start med marinaden til kyllingen. Rasp skallet av sitronen, ha skallet i en bolle. Del sitronen i to og klem ut saften, ha dette i samme bolle. Skrell alle hvitløksfeddene, og del 4 av dem i små biter og ha det i den samme bollen sammen med olje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingbrystene i marinaden og la dem ligge der minst 30 minutter. Jeg gjorde dette klart på formiddagen, og lot kyllingbrystene marinere hele dagen. Når du forbereder kyllingmarinaden legger du også 50 gram smør i en annen bolle slik at det blir romtemperert.

Når du er klar til å starte på middagen bruner du kyllingbrystene i pannen. Legg dem så over i en ildfast form, og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Følg med, steketiden kommer litt an på tykkelsen på kyllingbrystene.

Kok potetene til de er nesten ferdige. Skyll dem i kaldt vann, tørk av dem med tørkerull og del potetene i skiver. Stek potetskivene i litt olivenolje og salt til de er pent brune.

I bollen du har det myke smøret har du også i 2 avocado, 1 hvitløksbåt, chili og litt sitronsaft, bruk en stavmikser og kjør massen glatt, og så har du verdens beste avocadosmør.

Server kyllingen sammen med poteter, avocadosmør og kanskje en sitronbåt, og gled deg over at våren har kommet :-)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt