Sukkerfrie blåbærpannekaker

Dette er noe av det beste jeg vet til frokost, sukkerfritt er det også dersom du klarer å la være å ha sirup på pannekakene etter steking (jeg klarer ikke å lå være, pannekaker med sirup er noe av det beste jeg vet)

IMG_6569.JPG

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 115 g mel
  • 1 stor ts bakepulver
  • 1 1/2 dl melk
  • En klype salt
  • 1/2 pose frosne blåbær
  • Smør til steking
  • Evt lønnesirup til servering og litt melis til pynt

Del eggene og ha eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen. Bland mel, bakepulver, melk, og salt sammen med eggeplommene. Pisk eggehvitene til de er stive og vend hvitene forsiktig inn i røren. 

Smelt litt smør i en panne, hell på en øse med røre og noen blåbær på røren. Stek pannekakene til de er gyldne på begge sider, men bare ha blåbær på den første siden du har opp i pannen. 

Legg pannekakene på et fat mens du steker de andre. 

Server med lønnesirup dersom du ønsker det og strø evt litt melis på toppen av pannekakene. 

IMG_6567[1].jpg

Deilig frokost!

Alle bolognesers mor

Denne bolognesen laget jeg forrige lørdag, og det er den beste jeg noen gang har laget.  Dette er en typisk søndags eller selskapsrett for den tar en dag å lage.... eller ikke en dag da, men sausen skal koke i mange timer.

IMG_6477.JPG

 

Ingredienser:

  • 1 kg grytekjøtt av okse
  • 150 gram bacon
  • 2 gule løk
  • 3 gulrøtter
  • 1 liten knollselleri
  • Olivenolje til steking
  • 800 gram hermetiserte tomater
  • 1 glass tomatpure
  • 2 dl kylling eller oksekraft (kjøp hels ferdig kraft på glass, kyllingkraft er best)
  • 1 dl rødvin
  • 2 laubærblad
  • 1 ss sukker
  • Spagetti
  • Fersk parmesan
  • Frisk basilikum

Skjær hinner av kjøttet og del det opp i terninger. Skrell og finhakk løken og del opp baconet i mindre biter. Skrell og hakk gulrot og knollselleri i terninger. 

Stek løken i litt olje til den blir myk og blank. TIlsett gulrøtter og selleri og stek ytterligere noen minutter. Legg grønnsakene over i en stor tykkbunnet gryte. 

Stek kjøttet og bacon i flere omganger slik at det får litt farge og legg kjøttet over i gryten etter hvert som det blir ferdig. 

Tilsett tomatene, tomatpure, vin, kraft, sukker og laubærblad og la gryten koke på svak varme under lokk i ca 3 timer. Rør av og til. Ta av lokket og kok ytterligere 1/2 - 1 time slik at sausen koker litt inn. Ta ut laurbærbladene.

Kok opp spagetti etter anvisning på pakken og rasp parmesan.

Nå kan du enten servere sausen slik den er, eller gjøre som jeg gjorde ha den fort i hakkeversjonen på blenderen slik at kjøttbitene blir litt mindre.

Mamma Mia så godt! 

IMG_6472.JPG

Kylling med urtesaus og grønnsaker

Enkelt godt og veldig sunt!

Nå er det sommer og da har jeg lyst til å spise lett og fresht! I går laget jeg masse grønnsaker i ovnen som jeg serverte sammen med grillet kylling og en kald urtesaus.

Ingredienser nok til 4 personer:

  • 2 store økologiske kyllingbryst, eller 4 vanlige
  • 1 beger creme fraice
  • Saften av 1/2 sitron
  • Forskjellige urter, jeg brukte timian, bladpersille og basilikum
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Til grønnsakspannen brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, det var:

  • 1/2 pakke padron (små grønne paprika)
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke Cherry tomater
  • 1 søtpotet
  • 1 rødbete
  • 1 gul løk 
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Skrell og kutt alle grønnsakene i ca like store biter, behold paprikaen og tomatene hele. Hell over litt olivenolje og salt og stek kyllingen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Pensle kyllingbrystene med litt olje, krydre dem med salt og pepper og grill til de er gjennomstekte. 

Hakk urtene fint og bland dem med en beger creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

IMG_6415.JPG

Innbakt kylling og salat

Jeg var sammen med en veldig god venninne i går og hun var litt streng fordi jeg så sjeldent legger ut nye oppskrifter.... Jeg skal prøve å skjerpe meg Janicke :)

IMG_6391.JPG

Denne kyllingretten hadde vi til middag i dag, og det ble så godt!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 4 kyllingbrystfileter (jeg kjøper fra Holte)
  • 1 pakke parmaskinke
  • 1 pakke fersk mozarella
  • Noen skiver tynn italiensk salami
  • Oregano eller basilikum
  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 pose grønnkål / spinat / eller vanlig grønn salat
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 1 neve ristede solsikkekjerner
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Olivenolje
  • Spisskumminfrø
  • Søt balsamicosaus
  • Salt og pepper

Start med blomkålen, del den i ganske tynne skiver som du legger ut på et stekebrett med bakepapir. Ha på litt olivenolje og ca 1 ss spisskumminfrø, og stek på 200 grader i 20 minutter.

Imens blomkålen steker forbereder du kyllingen. Skjær et snitt i hver kyllingfilet på langs og fyll den med tynne skiver av mozarella og salami. Surr to parmaskinkeskiver rundt hver kyllingfilet og legg filetene i en ildfast form. Kvern over litt sort pepper og ha på litt friske urter, jeg brukte oregano. Når blomkålen er tatt ut steker du kyllingfiletene på 200 grader i 20 minutter.

Vask, tørk og skjær grønnkål / spinat eller salat i strimler og legg dem i en stor bolle. Jeg brukte grønnkål for det elsker jeg, men mannen min hadde nok foretrukket at jeg hadde brukt spinat eller vanlig salat. Skjær rødløken i tynne skiver og del sukkerertene i mindre biter, bland dette inn i salaten og strø over den avkjølte blomkålen til slutt. Rør sammen olivenolje, litt søt balsamico, salt og pepper og hell dette over salaten.

Jeg serverte også en skål med tomater med litt olivenolje, salt og urter ved siden av kyllingen.

Sunt og godt!

 

 

Laks med bønnepasta og grønnkål

Denne lakseretten eksperimenterte jeg meg frem til forleden. Jeg er så glad i grønnkål, og om vinteren kjøper jeg sånne poser som blant annet Rema har med ferdig kuttet og vasket grønnkål (om sommeren dyrker jeg det selv i kasser i hagen).

Sopps har kommet med en ny bønnepasta som smaker kjempegodt, så det brukte jeg i denne middagen. Sunt, godt og barna elsket det, da er jeg fornøyd!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 1 salmalaks
  • 1/2 pakke sopps bønnepasta
  • 1/2 pakke ferdigstrimlet grønnkål
  • 3 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Olje til steking
  • Ca 3 dl fløte
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Sett på saltet vann i en kjele og kok bønnepastaen etter anvisning på pakken. Skjær løk og gulrøtter i strimler. Vask og kutt sukkerertene i tre deler og del laksen i små biter.

Når vannet koker og du har i bønnepastaen kan du også starte med laksesausen. Varm opp litt olivenolje i en stor stekepanne. Ha i løken og gulrøttene og surr det i pannen til det blir mykt. Ha så i grønnkålen og fløten og kok litt inn, smak til sausen med salt og pepper. Klem over saften av en halv sitron og smak til sausen igjen. Ha i laksebitene og rør forsiktig rundt, laksen trenger ca 4 - 5 minutter i pannen. Ha i sukkerertene de siste 3 minuttene av steketiden.

Bland sammen pasta og laksesaus og server!

Pasta med bacon og grønne grønnsaker

Vi prøver å ha vegetarmat en gang i uken hos oss, men det må jo ikke alltid være "meatfree Monday", forrige uke ble det grønnsakspizza og vegetarmiddag på fredag :-) I dag har jeg lyst på "kosemat" til middag, og da tenker jeg å lage denne deilige pastaretten, som alltid slår an hos barna.

Ingredienser:

  • Pasta (så mye dere spiser)
  • 3 pakker bacon
  • 1 brokkolihode
  • 1/2 pakke asparges
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • Ca 3 dl fløte
  • smør til å steke i
  • salt og pepper

Hakk løk og hvitløk fint. Del brokkolien i små buketter og skyll dem godt.  Skjær baconet i terninger. Knekk av nederste del av aspargesen, og skyll toppene i kaldt vann.

Sett på en stor gryte med saltet vann og kok pastaen etter anvisning på pakken.

Stek baconterningene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø.

Smelt smøret i en annen panne og stek løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Ha på fløten og la det koke litt inn, smak til med salt og pepper. Ha på brokkolien og la det koke med i 5 minutter, de siste tre minuttene har du også i aspargesen. Ha evt i mer fløte dersom det er nødvendig. Bland grønnsakssausen med baconet og server med nykokt pasta. Smaker så godt!

Kamskjell med beurre blanc

Dette er en fantastisk forrett, jeg elsker å servere den når vi har gjester.

Ingredienser 4 personer:

  • 8 store ferske kamskjell - renset slik at du bare har det hvite
  • 4 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1/2 ts sorte pepperkorn
  • 200 gram normalsaltet smør
  • Litt smør til å steke kamskjellene i
  • Evt litt salt, smak til på slutten

Tørk kamskjellene og legg dem til siden

Skrell og finhakk sjalottløken, og ha den i en kasserolle. Tilsett hvitvin, eddik og hel sort pepper. La det småkoke til kun 1/4 av vesken er igjen.

Del opp 200 gram kaldt smør i cm store terninger. Trekk kasserollen til side og visp inn terningene en etter en. Sausen skal IKKE tilbake på varmen.

Smak evt til med salt og sil sausen.

Smelt smør i en stor panne, når smøret bruser steker du kamskjellene på hver side til de har fått farge. IKKE stek for lenge, da blir det gummiskjell. Server skjellene sammen med den nydelige sausen og evt litt urter.

Nyt!

Ovnsbakt egg med spinat og røkelaks

Åååå dette er så godt! På lørdag denne helgen hadde jeg og den nest minste sønnen min en så utrolig koselig rolig frokost bare oss, gull verdt sånne små stunder.

Til frokost laget jeg noe av det beste jeg vet, ovnsbakt egg! Du trenger en liten flat ildfast form til hvert egg, muffinsform går også til nød, men det beste er om du har en lavere og litt større form

Ingredienser nok til en form (så ganger du bare opp med så mange du trenger)

  • 1 håndfull babyspinat
  • 1 skive røkelaks
  • 1 egg
  • 4 ss kremfløte
  • Pepper
  • Mykt smør til å smøre formen

Sett ovnen på 200 grader. Smør formen(e) med smør. Vask og tørk spinaten og legg den i formen sammen med røkelaksen. Ha over 3 ss fløte. Knekk et egg over formen og ha på den siste ss med fløte + litt nykvernet pepper.

Bak i ovnen i 10 til 15 minutter til hviten er fast, men eggeplommen fortsatt er litt myk og rennende.

Kylling med brokkoli og gulrotsalat

Nå er julen over, og jeg vet ikke hvordan det er med deg, men når julen er over er jeg for min del veldig forsynt med fet mat og rødt kjøtt. Nå vil jeg spise lett og fresht og trene masse.... vi får se hvor mye trening det blir, men å spise sunn middag, det kan jeg klare. I dag hadde vi kyllingbryst servert med en deilig salat som er litt annerledes enn det du vanligvis lager.

Ingredienser 4- 6 personer:

  • 4 store kyllingbryst eller 6 litt mindre
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 hode brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 pose ristede gresskarkjerner
  • 1 pakke fetaost
  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss honning
  • 2 ss epleeddik
  • 2 avocado
  • Salt og pepper
  • Smør til å steke i eller kaldpresset nøytral olivenolje

Start med kyllingbrystene, fjern evt skinn og puss fra brystene ogbrun dem raskt i pannen (ikke mer enn to kyllingbryst om gangen). Legg dem i en ildfast form.

Skrell gulrøttene og skjær dem i to på tvers, og så i tre på langs. Legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Rør sammen 2 ss olivenolje og 1 ss honning + salt og pepper og pensle gulrøttene med blandingen. Stek dem på 200 grader i 12 minutter.

Del brokkolien i buketter og legg den i en blender sammen med hvitløksfeddet og 2 ss olivenolje. Kjør til du har en ganske glatt masse.

Når gulrøttene er ferdigstekt tar du dem av den varme platen og legger dem til side. Legg brokkoliblandingen på den samme stekeplaten og stek blandingen i 10 minutter på 200 grader.

Når både gulrøttene og brokkolien er klare lar du dem avkjøles mens du steker kyllingen på 200 grader i 20 minutter.

La kyllingen hvile i formen mens du legger gulrøtter, brokkoliblandingen, avocado i båter og feta i en bolle. Rør sammen 2 ss olivenolje, 2 ss eddik, 1 ss honning og salt og pepper og ha det over salaten. Pynt med gresskarkjerner til slutt.

Lakserøre med avocadokrem

Denne enkle forretten har jeg servert mange ganger, og den er alltid en suksess! Råvarene er enkle å skaffe så den kan også serveres på fjellet eller sommerhytta.

Her må du tilpasse mengden ingredienser til hvor mange personer du skal servere, men til 8 -10 personer bruker jeg:

  • 1 pakke røkelaks
  • 1 pakke gravlaks
  • 1/2 liten salma
  • 4 avocado
  • 1 lime
  • Salt
  • Pepper

Skjær de forskjellige laksetypene i små biter og rør dem sammen. Mos avocadoen med en stavmikser og smak til med lime, salt og pepper. Server lakserøre sammen med avocadomosen.

Så enkelt - så godt!

Fikenbrød med hasselnøtter

Dette brødet kan man selvfølgelig servere hele året til ost, men jeg synes det passer spesielt godt i julen.

Ingredienser:

  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 dl siktet sammalt speltmel
  • 1 dl sukker
  • 75 gram hassenøtter
  • 150 gram tørkede fiken
  • 400 gram hvetemel

Ha gjæren i en stor bolle, og rør inn lunkent vann. Tilsett salt, sammalt mel og sukker og rør det sammen. Hakk nøttene og skjær fikenene i mindre biter, rør dette også inn i melblandingen. Vend inn hvetemelet og elt deigen lett. Det skal være en ganske våt deig. Sett til heving på lunt sted i 45 minutter. Smør en brødform og ha deigen i formen, etterhev i ca 20 minutter.

Sett brødet inn i forvarmet ovn på 225 grader og stek det i 10 minutter. Skru ned varmen til 150 grader og stek i 40 minutter til. Avkjøl brødet på rist og server det til noen gode oster.

De aller beste potetene

Dette er de beste potetene jeg vet i hele verden, og vi serverer dem til kjøtt, fisk eller bare til kalde skinker og spekemat.

Ingredienser:

  • 1 eske små poteter (jeg bruker Morene eller Amadine)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ss flaksalt
  • 4 kvister rosmarin
  • 50 gram mykt smør

Skyll potetene i kaldt vann, tørk dem og legg dem i en ildfast form. Ringle over olje, salt og rosmarinblader. Stek potetene midt i ovnen på 225 grader i 30 - 45 minutter, kommer an på størrelsen på potetene. Rist på formen underveis. Mos de ferdigstekte potetene lett med en gaffel og legg en liten smørklatt i hver potet. Ha over litt mer rosmarin og server umiddelbart.

Smakfull kyllinggryte

Noen ganger prøver jeg nye retter som jeg er usikker på om barna vil like. Denne gryten var en slik rett, derfor hadde jeg også kjøpt masse godt brød som jeg serverte ved siden av. Men! alle barna digget den, så dette blir nok en ny hverdagsfavoritt hos oss. Så enkel og så god!

Ingredienser 4 voksne

  • 4 kyllingbryst
  • 3 halve paprika i forskjellige farger
  • 3 ss paprikapulver
  • 1 gul løk
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater
  • Litt kyllingkraft eller kyllingfond (ca 1 ts)
  • Litt olivenolje

Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kjele og tilsett finsnittet løk. Stek forsiktig til løken blir myk og blank og tilsett så 3 ss paprikapulver. Ikke ha for høy varme! Tilsett paprikaen i strimler og så tomatboksene. La det koke i 5 minutter og ha så i kyllingen skåret i ganske store biter. Jeg delte hvert bryst i ca 5 biter. Kok i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og smak til med litt buljong dersom det er nødvendig.

Server med godt brød.

 

 

Adventsuppe med medisterboller

Denne suppen laget alltid moren min før jul da det var medisterdeig i butikken, og nå serverer jeg den til mine barn i adventstiden, de elsker den!

Ingredienser:

  • 3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gul løk
  • 3 mellomstore poteter
  • 1 kyllingfond buljongterning
  • 1 pakke medisterfarse ca 500 gram
  • Salt og pepper

Kutt alle grønnsakene i små terninger og ha dem i en gryte sammen med kyllingfond terningen. Dekk grønnsakene med vann og kok i ca 20 minutter. Dypp en skje i vann og form kjøttboller av medisterfarsen og ha dem i gryten. Kok i ca 10 minutter til og smak til med salt og pepper. Server suppen sammen med ferskt brød og smør.

Flerkorn rundstykker

Disse er supre å bake på en søndag, servere noen til en deilig gryterett og putte resten i fryseren for å sende med i matpakken

Ingredienser:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl rugmel
  • 3 dl grovt mel
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl siktet speltmel
  • Til å strø over: havregryn, sesamfrø og solsikkefrø

Ha gjæren i en bolle, ha på salt, sukker og olivenolje og hell på vannet. Vent 5 minutter med å røre gjæren inn i vannet. Hell på melet og elt deigen sammen. Elt deigen i ca 5 minutter, til den er elastisk. La deigen heve under håndkle i 30 minutter. Rull deigen til en lang pølse og del den i ca 8 - 10 store rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter til. Sett ovnen på 225 grader, pensle rundstykkene med vann og ha på frøene. Stek i ca 10 - 12 minutter til de er gyldne, følg med underveis, da alle ovner er forskjellige

Asparges med skagenrøre

Dette er en deilig forrett dersom du skal ha gjester eller bare vil lage litt ekstra god middag i helgen. Oppskriften på skagensalaten har jeg fått av min gode venninne Stina, og den er supergod!

Ingredienser 4 personer:

  • 1 bunt grønne asparges
  • 1 boks krepsehaler
  • 200 gram ferske (eller frosne reker)
  • 1 boks løyrom eller rogn
  • 1/2 rødløk
  • 3 ss creme fraiche
  • 2 ss majones
  • Saft fra 1/2 sitron

Sil vannet av krepsehalene og ha dem i en stor bolle. Rens rekene og ha dem i samme bollen. Finhakk rødløken og ha det også i bollen. Rør inn løyrom, creme fraiche og majones. Smak til med sitronsaft. Knekk av nederste del på aspargesen. Ha den i en gryte med kokende vann og kok i 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann eller legg den i en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Legg asparges på fire fat og en stor skje skagenrøre over aspargesen. Server umiddelbart.

Fransk eplekake med eplemos

Hvis du er slik som meg, som sanker, sylter og safter om sommeren og høsten har du sikkert fryseren full av hjemmelaget eplemos. Hvis du ikke har eplemos i fryseren kan du lage selv av epler du finner i butikken nå, eller kjøpe et glass. Denne kaken er så saftig og god!

Ingredienser:

  • 175 gram mykt smør
  • 175 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 gram hvetemel
  • 1 klype salt
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl eplemos (evt 50% eplemos og 50% rabarbrasyltetøy)

Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det blir romtemperert. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn salt, bakepulver og mel litt av gangen. Bland forsiktig inn eplemosen.

Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir og smør kantene med litt mykt smør. Ha kaken over i formen (ca 20 cm form) og stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca 45 minutter. Om kaken virker veldig bløt når du tar den ut stek den 10 - 15 minutter til. Kaken smaker fantastisk med krem eller is til.

Kylling med grønne grønnsaker

En typisk hverdagsfavoritt hos oss!

Ingredienser 4 voksne:

  • 3 - 4 kyllingfileter
  • 1 brokkoli
  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 pakke asparges (eller 1/2 pose grønnkål)
  • 1 rød løk
  • 1 potte bladpersille
  • Grønn båndspagetti
  • Ca 2 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • Parmesan

Sett på saltet vann i en stor kjele og kok spagettien som anvist på pakken.

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm litt smør i en panne og stek kyllingfiletene raskt på hver side. Del brokkoli i små buketter og løk i strimler, og stek dem sammen med kyllingen. Ha så i de andre grønne grønnsakene og fres raskt sammen. Hell på fløte og creme fraiche og smak til med salt og pepper. La sausen koke litt inn. Bland kyllingsausen sammen med pastaen, rasp over litt parmesan, strø over friske urter og server.

Sunn og enkel spagettisaus

Meatfree Monday..... Det er ikke alltid vi klarer å ha kjøttfri dag på en mandag, ofte så ønsker jeg å bruke opp rester etter helgen på mandager, men konseptet Meatfree Monday har gjort meg mer bevisst på hvor viktig det er å ha en dag i uken der vi spiser vegetarmiddag. Denne pastaretten laget jeg forrige uke, så enkelt og så godt!

Ingredienser:

  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 krukke fersk basilikum
  • Parmesan (kjøp et helt stykke, ikke ferdigraspet - den er ikke god)
  • Spagetti (så mye dere pleier å spise)
  • Olivenolje

Hakk alle grønnsakene i små biter og ha dem i en dyp stekepanne sammen med litt olivenolje. Stek dem til de blir myke og blanke og ha så på de hermetiske tomatene og tomatpureen. smak til med salt og pepper. Kok sausen på svak varme mensdu lager spagetti, jeg har en liten særing som ikke liker grønnsaksbiter så jeg pleier å blende sausen helt glatt før servering, men dersom du ikke har sære barn er det ikke nødvendig :-)

Sett en stor kjele med saltet vann på kok, og lag spagettien etter anvisning på pakken. Når spagettien er klar serverer du den sammen med sausen, fersk parmesan og basilikum

Ovnsbakt kyllingform med oliven og tomater

Denne kyllingen laget jeg for første gang for noen uker siden, og jeg lovet på instagram å legge ut oppskriften samme helg dersom den ble god. 3 barnebursdager og sykdom i familien på toppen av det hele gjorde at jeg ikke har fått blogget i det hele tatt, men her er i alle fall oppskriften, og den er kjempegod!

Ingredienser 4 voksne:

 (eller 2 voksne og 4 barn som vi er)

4 kyllingbrystfileter, hvis du bruker økologiske er fire stykker nok for de er så store, bruker du Prior må du nok ha 6 fileter.

  • 1 ss smør
  • 1 rødløk
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 boks med cherrytomater
  • 1 glass med oliven uten sten
  • 1 pakke grønne aspargesbønner (harricots vertes)
  • Urter

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Ha salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem raskt i en panne med litt smør. De skal ikke bli gjennomstekte! Del hvert kyllingbryst i tre på tvers. Legg kyllingfiletene over på et fat. Skjær løken i tynne skiver og stek den til den blir myk og blank. Ha i cremefraice og rør rundt til det blir en deilig saus. Trekk pannen til side og legg kylling, tomater og oliven i pannen. Sett formen inn i ovnen og stek i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kok opp saltet vann og kok de grønne bønnene i 3 minutter mens kyllingen hviler. Legg bønner og urter på toppen av kyllingformen. Jeg brukte bladpersille og basilikum.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt