Grillet kylling med urtesaus og grønnsaker

Enkelt godt og veldig sunt!

Nå er det sommer og da har jeg lyst til å spise lett og fresht! I går laget jeg masse grønnsaker i ovnen som jeg serverte sammen med grillet kylling og en kald urtesaus.

Ingredienser nok til 4 personer:

  • 2 store økologiske kyllingbryst, eller 4 vanlige
  • 1 beger creme fraice
  • Saften av 1/2 sitron
  • Forskjellige urter, jeg brukte timian, bladpersille og basilikum
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Til grønnsakspannen brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, det var:

  • 1/2 pakke padron (små grønne paprika)
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke Cherry tomater
  • 1 søtpotet
  • 1 rødbete
  • 1 gul løk 
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Skrell og kutt alle grønnsakene i ca like store biter, behold paprikanen og tomatene hele. Hell over litt olivenolje og salt og stek kyllingen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Pensle kyllingbrystene med litt olje, krydre dem med salt og pepper og grill til de er gjennomstekte. 

Hakk urtene fint og bland dem med en beger creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

 

 

Innbakt kylling med salat

Jeg var sammen med en veldig god venninne i går og hun var litt streng fordi jeg så sjeldent legger ut nye oppskrifter.... Jeg skal prøve å skjerpe meg Janicke :)

Denne kyllingretten hadde vi til middag i dag, og det ble så godt!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 4 kyllingbrystfileter (jeg kjøper fra Holte)
  • 1 pakke parmaskinke
  • 1 pakke fersk mozarella
  • Noen skiver tynn italiensk salami
  • Oregano eller basilikum
  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 pose grønnkål / spinat / eller vanlig grønn salat
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 1 neve ristede solsikkekjerner
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Olivenolje
  • Spisskumminfrø
  • Søt balsamicosaus
  • Salt og pepper

Start med blomkålen, del den i ganske tynne skiver som du legger ut på et stekebrett med bakepapir. Ha på litt olivenolje og ca 1 ss spisskumminfrø, og stek på 200 grader i 20 minutter.

Imens blomkålen steker forbereder du kyllingen. Skjær et snitt i hver kyllingfilet på langs og fyll den med tynne skiver av mozarella og salami. Surr to parmaskinkeskiver rundt hver kyllingfilet og legg filetene i en ildfast form. Kvern over litt sort pepper og ha på litt friske urter, jeg brukte oregano. Når blomkålen er tatt ut steker du kyllingfiletene på 200 grader i 20 minutter.

Vask, tørk og skjær grønnkål / spinat eller salat i strimler og legg dem i en stor bolle. Jeg brukte grønnkål for det elsker jeg, men mannen min hadde nok foretrukket at jeg hadde brukt spinat eller vanlig salat. Skjær rødløken i tynne skiver og del sukkerertene i mindre biter, bland dette inn i salaten og strø over den avkjølte blomkålen til slutt. Rør sammen olivenolje, litt søt balsamico, salt og pepper og hell dette over salaten.

Jeg serverte også en skål med tomater med litt olivenolje, salt og urter ved siden av kyllingen.

Sunt og godt!

 

 

Kylling med brokkoli og gulrotsalat

Nå er julen over, og jeg vet ikke hvordan det er med deg, men når julen er over er jeg for min del veldig forsynt med fet mat og rødt kjøtt. Nå vil jeg spise lett og fresht og trene masse.... vi får se hvor mye trening det blir, men å spise sunn middag, det kan jeg klare. I dag hadde vi kyllingbryst servert med en deilig salat som er litt annerledes enn det du vanligvis lager.

Ingredienser 4- 6 personer:

  • 4 store kyllingbryst eller 6 litt mindre
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 hode brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 pose ristede gresskarkjerner
  • 1 pakke fetaost
  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss honning
  • 2 ss epleeddik
  • 2 avocado
  • Salt og pepper
  • Smør til å steke i eller kaldpresset nøytral olivenolje

Start med kyllingbrystene, fjern evt skinn og puss fra brystene ogbrun dem raskt i pannen (ikke mer enn to kyllingbryst om gangen). Legg dem i en ildfast form.

Skrell gulrøttene og skjær dem i to på tvers, og så i tre på langs. Legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Rør sammen 2 ss olivenolje og 1 ss honning + salt og pepper og pensle gulrøttene med blandingen. Stek dem på 200 grader i 12 minutter.

Del brokkolien i buketter og legg den i en blender sammen med hvitløksfeddet og 2 ss olivenolje. Kjør til du har en ganske glatt masse.

Når gulrøttene er ferdigstekt tar du dem av den varme platen og legger dem til side. Legg brokkoliblandingen på den samme stekeplaten og stek blandingen i 10 minutter på 200 grader.

Når både gulrøttene og brokkolien er klare lar du dem avkjøles mens du steker kyllingen på 200 grader i 20 minutter.

La kyllingen hvile i formen mens du legger gulrøtter, brokkoliblandingen, avocado i båter og feta i en bolle. Rør sammen 2 ss olivenolje, 2 ss eddik, 1 ss honning og salt og pepper og ha det over salaten. Pynt med gresskarkjerner til slutt.

 

 

Smakfull kyllinggryte

  • Noen ganger prøver jeg nye retter som jeg er usikker på om barna vil like. Denne gryten var en slik rett, derfor hadde jeg også kjøpt masse godt brød som jeg serverte ved siden av. Men! alle barna digget den, så dette blir nok en ny hverdagsfavoritt hos oss. Så enkel og så god!

Ingredienser 4 voksne

  • 4 kyllingbryst
  • 3 halve paprika i forskjellige farger
  • 3 ss paprikapulver
  • 1 gul løk
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater
  • Litt kyllingkraft eller kyllingfond (ca 1 ts)
  • Litt olivenolje

Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kjele og tilsett finsnittet løk. Stek forsiktig til løken blir myk og blank og tilsett så 3 ss paprikapulver. Ikke ha for høy varme! Tilsett paprikaen i strimler og så tomatboksene. La det koke i 5 minutter og ha så i kyllingen skåret i ganske store biter. Jeg delte hvert bryst i ca 5 biter. Kok i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og smak til med litt buljong dersom det er nødvendig.

Server med godt brød.

 

 

 

Pasta med grønne grønnsaker og kylling

En typisk hverdagsfavoritt hos oss!

Ingredienser 4 voksne:

  • 3 - 4 kyllingfileter
  • 1 brokkoli
  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 pakke asparges (eller 1/2 pose grønnkål)
  • 1 rød løk
  • 1 potte bladpersille
  • Grønn båndspagetti
  • Ca 2 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • Parmesan

Sett på saltet vann i en stor kjele og kok spagettien som anvist på pakken.

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm litt smør i en panne og stek kyllingfiletene raskt på hver side. Del brokkoli i små buketter og løk i strimler, og stek dem sammen med kyllingen. Ha så i de andre grønne grønnsakene og fres raskt sammen. Hell på fløte og creme fraiche og smak til med salt og pepper. La sausen koke litt inn. Bland kyllingsausen sammen med pastaen, rasp over litt parmesan, strø over friske urter og server.

Ovnsbakt kyllingform

Denne kyllingen laget jeg for første gang for noen uker siden, og jeg lovet på instagram å legge ut oppskriften samme helg dersom den ble god. 3 barnebursdager og sykdom i familien på toppen av det hele gjorde at jeg ikke har fått blogget i det hele tatt, men her er i alle fall oppskriften, og den er kjempegod!

Ingredienser 4 voksne:

 (eller 2 voksne og 4 barn som vi er)

4 kyllingbrystfileter, hvis du bruker økologiske er fire stykker nok for de er så store, bruker du Prior må du nok ha 6 fileter.

  • 1 ss smør
  • 1 rødløk
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 boks med cherrytomater
  • 1 glass med oliven uten sten
  • 1 pakke grønne aspargesbønner (harricots vertes)
  • Urter

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Ha salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem raskt i en panne med litt smør. De skal ikke bli gjennomstekte! Del hvert kyllingbryst i tre på tvers. Legg kyllingfiletene over på et fat. Skjær løken i tynne skiver og stek den til den blir myk og blank. Ha i cremefraice og rør rundt til det blir en deilig saus. Trekk pannen til side og legg kylling, tomater og oliven i pannen. Sett formen inn i ovnen og stek i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kok opp saltet vann og kok de grønne bønnene i 3 minutter mens kyllingen hviler. Legg bønner og urter på toppen av kyllingformen. Jeg brukte bladpersille og basilikum.

 

 

Kyllingform med gresskar og hvitløk

I vår plantet vi gresskarfrø i den ene grønnsakskassen i hagen. Det har gitt oss enormt mange gresskar denne høsten, og jeg har måttet tenkte ut nye retter med denne gode grønnsaken. Forleden laget jeg en veldig smakfull kyllingform, barna likte den også, så dette blir nok en ny hverdagsfavoritt hos oss.

Ingredienser 4 voksne

  • 3 store kyllingbryst fra for eksempel Holte eller Stange
  • 2 hele hvitløk
  • 1/2 Hokkaidogresskar
  • 2 ss honning
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Jeg serverte også gryten sammen med kokt jasminris og en grønn salat.

Del hvert kyllingbryst i to på tvers (behold skinnet på) og brun det raskt på hver side før du legger det over i en ildfast form. Rens og del gresskaret i ca 3 sm store biter og ha dem i formen sammen med kyllingen. Del hvitløkene på tvers, men behold skallet på,  og ha dem og i formen. Ha på litt olivenolje, honning, salt og pepper. Så langt kan du forberede i forkant, for eksempel før du skal på jobben.

Forvarm ovnen til 200 grader og sett inn formen i 20 minutter. Server med ris og salat.

 

 

 

 

Grillet kylling med tahinisaus

Noen ganger, og særlig på sommeren har jeg lyst på helt enkle middager med få ingredienser, for eksempel kylling med salat. For at det ikke skal bli kjedelig liker jeg å variere sausen eller marinaden til kjøttet eller fisken, og forleden laget jeg denne supergode marinaden til kyllingbryst som vi grillet. Her i Spania har jeg kjøpt Tahini pure (sesampure) på en butikk som bare selger økologiske varer, men jeg tror du får tak i Tahini pure i de fleste dagligvarebutikker og innvandrerbutikker i Norge. Det er så godt, og jeg skal definitivt bli flinkere til å bruke det.

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 4 - 6 kyllingbryst
  • Grønn salat
  • 1 chili
  • Olivenolje
  • Balsamico
  • Salt og pepper
  • Grillspyd

Marinade

  • 3 store spiseskjeer med tahinipure
  • 1/2 boks kokosmelk
  • 2 ss honning
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 pose cashewnøtter uten salt
  • 1 ss sesamolje

Bland sammen ingrediensene til marinaden, skjær hver kyllingfilet i to (midt på) og legg dem i marinaden. Der kan de godt ligge hele dagen dersom du har tid.

Rett før middag vasker og tørker du salaten. Bland sammen litt olivenolje og balsamico og smak til med salt og pepper. Vent med å helle dressingen over salaten til rett før servering.

Hvis du bruker grillspyd i tre må du ha dem litt under rennende kaldt vann før du setter i gang, dette er for at spydene ikke skal ta fyr. Ta kyllingen opp av marinaden og tre to grillspyd gjennom hver filet slik at den holder seg på plass. Ta vare på marinaden, den kan du pensle med underveis i grillingen. Grill kyllingspydene og server dem sammen med den grønne salaten, chili i tynne ringer og hakkede cashewnøtter. Kjempegodt og sunt!

Fransk kyllinggryte med asparges

Nam! dette var søndagsmiddagen vår i dag. Vi bor i Spania for øyeblikket, og siden det er bare en måned til vi flytter hjem til Norge igjen ville vi bruke denne søndagen på stranden hele dagen, og ikke lage en middag som tok lang tid. Denne deilige gryten laget jeg på 25 minutter, så dette egner seg godt i hverdagen også.

Ingredienser (til to voksne og 4 barn - to av barna er ganske småspiste)

  • 4 store kyllingbryst
  • 1 boks creme fraiche
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts tomatpure
  • 3 ss worchestersaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Litt salt
  • 1 stor rødløk
  • 8 champinjonger eller aromasopp
  • 1 bunt asparges
  • Småbladet salat
  • Smør til steking

Del hvert kyllingbryst i 3 store biter, brun dem raskt i smør og ha dem over i en ildfast form. Stek kyllingbrystene i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Bland sammen creme fraiche, fløte, sennep, tomatpure, paprikapulver og worchestersaus i en kjele, og sett den på koking på lav varme. Når den har kokt i 20 minutter smaker du til med salt og pepper. Mens sausen koker skjærer du løken i tynne strimler og steker den sammen med soppen.

Rett før servering koker du opp en kjele med saltet vann. Knekk den nederste delen av aspargesen og skrell dem. Kok dem i ca 3 minutter

Ha sopp, løk og kylling i gryten med sausen og server sammen med asparges og litt bladsalat.

Smaker nydelig!

Kyllingsalaten som alle barn elsker

Denne deilige kyllingsalaten er en klassiker hos oss. Regelen er at alle må spise kylling, og minst to grønnsaker. Trikset jeg bruker for å få mine minste til å spise salat, er at jeg ikke blander ingrediensene, men at alle får forsyne seg selv med det de liker best.

Akkurat nå er mannen min på reise og jeg er alene med fire barn og tre hunder, da strekker ikke tiden helt til for å lage stor middag, og denne salaten perfekt.

Ingredienser til en mamma og fire barn (eller to voksne og to barn)

  • 2 store kyllingfileter
  • 1/4 vannmelon
  • 1/2 boks feta i biter (eller mer feta om alle liker det)
  • 1/2 agurk
  • 2 avocado
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 gul paprika
  • 1 pose pinjekjerner
  • salt og pepper
  • 1/2 pakke småbladet salat
  • Noen Cherry tomater
  • 1/2 rødløk
  • Litt smør til å steke kyllingen

Dressing:

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss vineddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts dijonsennep

Stek kyllingfiletene raskt på høy varme på hver side, krydre med salt og pepper, og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. I mellomtiden kutter du opp grønnsakene og legger dem hver for seg på et stort fat. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de begynner å "svette". Skjær opp kyllingfileten når den er klar, og ha den på fatet sammen med resten av salaten. Pynt med pinjekjernene

Rør sammen ingrediensene til dressingen og server den ved siden av.

Kyllingspyd med tre forskjellige salater

Dette er deilig og fresh hverdagsmat, til dager man skal videre på aktiviteter, og ikke kan bli så tung i kroppen.

Til kyllingspydene serverte jeg en gulrotsalat, en klassisk 80 talls salat og Maikens melonsalat som du finner oppskrift på her: http://www.saltogsitron.no/vegetaroppskrifter/12/maikens-melonsalat

Til 6 personer brukte jeg to pakker med kyllingfileter, som jeg skar i firkanter og marinerte i en blanding av 1 dl nøytral olje, 2 ss soyasaus og 1 ss honning. Så tredde jeg dem på grillspyd og grillet dem. Du kan også bare steke kyllingen i pannen.

Gulrotsalaten laget jeg av to gulrøtter som jeg raspet i tynne strimler med gulrotskrelleren. Etterpå hadde jeg litt sitronsaft over og sesamfrø

80 talls salaten laget jeg av salat, agurk, tomat og biter av Norvegia ost, og hadde på en dressing av olivenolje og balsamico

Kyllingburgere med gulrot tzaziki

Disse deilige burgerene lærte 8 åringen min på matkurs med Hanne Paaske, gulrot tzazikien har jeg funnet på selv, og jeg synes den ble riktig så god.

Ingredienser 4 personer:

  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1- 2 ts sambal olek (juster mengden etter hvor sterk mat du liker)
  • 1- 2 ss Dijonsennep (juster mengden etter hvor sterk mat du liker
  • 2 ss brødrasp
  • 1 bunt fersk mynte
  • 1 cm ingefær
  • 1 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Smør

Gulrot tzaziki:

  • 3 gulrøtter
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 hvitløksbåt finraspet
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Ha egg, salt, pepper, sennep, sambal olek, og brødrasp i en bolle og rør rundt sammen med hakket mynte. Bland inn kjøttdeigen og form til burgere.

Skrell og riv gulrøttene på den fine siden av rivjernet, klem ut saften. Bland inn hvitløk, yoghurt og sitronsaft, smak til med salt og pepper.

Varm opp smør i en stekepanne og stek burgerene i ca 10 minutter, snu dem mange ganger. De skal ha en brun skorpe utenpå

Middelhavslasagne med kylling og aubergine

Jeg vet ikke om alle småbarnsforeldre har det sånn, men jeg ønsker hele tiden at barna mine skal spise mer grønnsaker. Barna synes de spiser mer enn nok, så trikset mitt er å lure i dem litt mer enn de ønsker å spise :-) Barna elsker for eksempel lasagne, og da benytter jeg anledningen til å lage en saus stappfull av grønnsaker som jeg putter i blenderen og kjører en glatt pure,  hadde 8 åringen min sett løk i sausen, kan jeg garantere at han hadde plukket den ut.

Denne kjempegode lasagnen eksperimenterte jeg meg frem til i går, og den ble kjempegod!

Ingredienser:

  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 1 tomat
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 1/2 augbergine
  • Salt og pepper
  • lasagneplater
  • Litt olivenolje

Hvit saus:

  • 4 store spiseskjeer smør
  • ss hvetemel
  • Ca 5 dl melk (det kan hende du trenger litt mer, du må prøve deg frem)
  • 1 ts raspet muskattnøtt
  • 2 dl raspet ost - jeg brukte Gouda, men du kan også bruke Norvegia blandet med parmesan eller Jarlsberg

Skjær løken og hvitløken i små biter, og stek den i litt olivenolje til den er myk og blank. Hell oljen av de soltørkede tomatene og hakk dem grovt. Rasp auberginen på et rivjern og del tomaten i båter. Ha alle grønnsakene oppi pannen. Hell over de hermetiske tomatene, rør godt rundt, og la sausen putre på svak varme mens du lager hvit saus.

Smelt smøret i en kasserolle, rør inn hvetemelet, og spe så på med melk til du har en tykk hvit saus uten klumper, NB du må røre hele tiden slik at røren ikke får klumper, og den skal koke opp for at melsmaken skal bli borte. Smak til med muskattnøtt og rør inn den raspede osten på slutten.

Ha tomatsausen over i blenderen (litt av gangen slik at det ikke spruter over) og kjør den helt glatt. Ha tomatsaus i bunn av en ildfast form, legg på lasagneplater og fortsett så med tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Avslutt med tomatsaus og så hvit saus på toppen. Hvis du ønsker kan du ha litt ekstra ost på toppen, jeg hadde en fersk mozarella jeg gjerne ville bruke opp så jeg skar den i skiver og hadde den på toppen (dessuten er jeg så veldig glad i smeltet ost......)

Så langt kan du forberede i forkant, jeg pleier å lage lasagnen på morgenen, og la den stå hele dagen slik at den setter seg litt, men du kan også sette lasagnen rett inn i ovnen etter at den er ferdiglaget. Den skal stå i ca 45 minutter på 200 grader.

Til lasagnen serverer jeg alltid en grønn salat og godt bakverk, i går bakte jeg en himmelsk foccaccia, oppskrift på den finner du her

www.saltogsitron.no/dessertoppskrifter/13/perfekt-foccacia

(alle bakeoppskrifter ligger under fanen bakverk og dessert)

 

 

 

Superenkel kyllingform

Denne kyllingformen laget jeg i dag, og den var skikkelig god! Ikke noe steking, bare alt sammen inn i ovnen, og 30 minutter senere hadde vi en sunn og deilig middag

Ingredienser (nok til 5 / 6 personer)

  • 6 kyllingbryst
  • 1 boks artisjokkhjerter (jeg synes miniartisjokkene er best)
  • 1 boks oliven uten sten
  • 1 boks cherrytomater, eller blandede små tomater som jeg har brukt her
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper
  • Ca 6 ss revet parmesan

Sett ovnen på 220 grader. Smør en ildfast form med litt olivenolje. Del hvert kyllingbryst i tre deler og legg delene utover i formen. Hell vannet av artisjokkene og oliven og bland dem med kyllingen. Skyll tomatene, legg dem i formen, og krydre alt med salt og pepper. Strø over fersk revet parmesan, og sett formen inn i ovnen i can 30 minutter. Server med ris og en grønn salat.

Sitronmarinert kyllingbryst med avocadosmør og stekte nypoteter

Hører det er vår i Norge, og det er det absolutt i Spania også, så da passer det godt med denne lette deilige kyllingretten. Jeg elsker smør, sitron, salt og avocado og i dag fikk jeg brukt allefavorittingrediensene i middagen.

Ingredienser:

  • Kyllingbryst, så mange dere spiser
  • Små poteter
  • 5 hvitløksfedd
  • 2 sitroner
  • ca 2 dl nøytral olje
  • 2 avocado
  • 1/2 rød chili
  • 50 gram smør
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Start med marinaden til kyllingen. Rasp skallet av sitronen, ha skallet i en bolle. Del sitronen i to og klem ut saften, ha dette i samme bolle. Skrell alle hvitløksfeddene, og del 4 av dem i små biter og ha det i den samme bollen sammen med olje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingbrystene i marinaden og la dem ligge der minst 30 minutter. Jeg gjorde dette klart på formiddagen, og lot kyllingbrystene marinere hele dagen. Når du forbereder kyllingmarinaden legger du også 50 gram smør i en annen bolle slik at det blir romtemperert.

Når du er klar til å starte på middagen bruner du kyllingbrystene i pannen. Legg dem så over i en ildfast form, og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Følg med, steketiden kommer litt an på tykkelsen på kyllingbrystene.

Kok potetene til de er nesten ferdige. Skyll dem i kaldt vann, tørk av dem med tørkerull og del potetene i skiver. Stek potetskivene i litt olivenolje og salt til de er pent brune.

I bollen du har det myke smøret har du også i 2 avocado, 1 hvitløksbåt, chili og litt sitronsaft, bruk en stavmikser og kjør massen glatt, og så har du verdens beste avocadosmør.

Server kyllingen sammen med poteter, avocadosmør og kanskje en sitronbåt, og gled deg over at våren har kommet :-)

Kylling og fenikkelpasta

Nam! Denne kyllingmiddagen er kjempegod, og en fin avveksling til pasta bolognese.

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 1 fenikkel
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper
  • 1 pakke mat eller kremfløte
  • 1 sitron
  • Pasta (så mye du tror dere spiser)
  • Frisk bladpersille

Sett vannet på kok til pastaen, når vannet koker har du i litt salt, og koker pastaen etter anvisning på pakken.

Kutt løken og fennikelen i tynne strimler (ta bort det grønne), og hakk hvitløken i små biter. Stek løk, fennikel og hvitløk i pannen på svak varme til det blir mykt og blankt. Det tar ca 3 minutter. Ha i kyllingkjøttdeigen, skru opp varmen litt, og hakk den slik at den blir gylden.

Ha på fløten og la sausen koke i ca 5 minutter. Del sitronen i to og klem ut sitronsaften over sausen, skrap også av litt av skallet på et rivjern og ha det i sausen. Smak til med salt og pepper. Når pastaen er klar blander du den med sausen, og har på frisk persille.

Deilig middag på under 20 minutter

Verdens beste og sunneste kyllingrett

Dette er en supergod asiatisk kyllingrett. Jeg serverte kyllingen i salatblader, og kokte også ris til barna ved siden av, da de ikke er så glad i salat. Peanøttsausen har jeg lært å lage av Hanne Paaske, og den er helt fantastisk.

Ingredienser kyllingen:

  • 3 store kyllingfileter
  • 3 cm finhakket ingefær (jeg river den på rivhjernet)
  • 3 finhakkede hvitløksfedd (river disse også på rivhjernet)
  • 1/2 finhakket rød chili uten frø
  • 4 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • Litt nøytral olje

Ingredienser peanøttsaus:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 4 ss Hoi Sin Saus
  • Saft av 4 lime
  • 1 ts sambal olek
  • 1 ts revet ingefær
  • Soyasaus etter smak

Server også kyllingen med ris, grønn salat og masse koriander.

Bland sammen ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle, skjær kyllingen i i strimler, legg dem i en liten skål og hell marinaden over. La det trekke i minst en time, eller over natten. Dette er altså noe jeg lager kvelden før, eller om morgenen før jobb.

Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen

Brun kjøttet i stekepannen, og server sammen med salat, peanøttsaus, koriander og eventuelt kokt ris. Smaker fantastisk!




©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt